Destan 2. bölüm fragmanı yayınlandı Destan zirvede başladı

TAKİP ET

ATV ekranlarına gelen Destan dizisi ilk bölümü ile izleyicileri ekrana kitledi. Zirveye yerleşen Destan, 2.bölüm fragmanı ile gündeme oturdu. İşte Destan 2. bölüm fragmanı...

Reklam
Reklam

Destan 2. bölüm fragmanı yayınlandı
Sadece ülkemizde değil dünyada merakla beklenilen Destan dizisi 1.bölümü ile ATV ekranlarında izleyici karşısına çıktı. İlk bölümünde izleyicileri hayran bıraktırmayı başaran dizinin 2.bölüm fragmanı da oldukça ilgi gördü. 
ATV ekranlarında Destan dizisi heyecanla beklenilmişti. Nihayet o gün geldi. Dizi birinci bölümü ile aksiyon sahneleri ile izleyicileri büyüledi. 
1.bölüm sonrasında yayınlanan 2.bölüm fragmanı en az ilk bölümü kadar ilgi odağı oldu. 
Destan dizisi oyuncularına ünlü hocalardan tarih dersi 
Destan dizisi için 1 yıl süre kadar hazırlıklar yapılmıştı. Dizide 8'nci yüzyıl Orta Asya yaşamı anlatılmaktadır. Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. Erkan Göksu, Doç. Dr. Mehmet Fatih Doğrucan tarafından oyunculara dönemin yaşayışları hakkında teorik dersler vermişlerdir. 
Destan dizisinde dekorlar 6 ay sürdü
Bozdağ film Platosu tarafından dizi 20 bin metrekare alanda döneme ait Asya Türk mimarisine uygun olarak Gök Hanlığı Sarayı inşa edilmiştir. Beykoz Kundura Fabrikası'nda 4.500 metre kare alanda saray kabul odaları ve hanedan üyeleri için yaşam odaları bulunmaktadır.
5800 merte kare alana sekizinci asır Türk mimarisine uygun olarak şehirler, çarşılar yapılmıştır. 50 çadırlık, iki oba 15 bin metre kare üzerine kurulmuştur. El yapımı çadırlar Türkmenistan'da özel olarak yapılmıştır. 287 kişiden oluşan sanat ekibi dekorların yapılışında görev almıştır. Dekorların yapımı 6 ay sürmüştür. 
 

Destan Destan 2.bölüm fragmanı ATV dizi