Destan dizisinde sözü edilen Çift Başlı Kurt'un hikayesi nedir?

TAKİP ET

ATV'nin yeni dizisi Destan'ın ilk iki bölümünde Çift Başlı Kurt ile ilgili çeşitli ifadelere yer verildi. Destan dizisinde sözü edilen Çift Başlı Kurt'un hikayesi nedir merak eden okurlarımız için konuya ilişkin detayları araştırdık.

Reklam
Reklam

ATV ekranlarında yayınlanan Destan dizisi ikinci bölümüyle izleyici karşısına çıktı. Yönetmenliğini Emir Khalilzadeh’in üstlendiği dizinin senaryosunu ise Nehir Erdem ile Ayşe Ferda Eryılmaz’ın kaleme alıyor. Başrollerinde Ebru Şahin, Edip Tepeli ve Selim Bayraktar’ın yer aldığı dizi, eski Türk tarihini konu ediniyor.
Destan dizisinin ilk bölümünde ‘’Çift başlı kurt gelecek, Türk yurdu dirilecek’’ ifadeleri yer alırken, 2.bölümde ‘’Çift Başlı Kurdun pençesi sensin’’ sözleri duyulmuştu. Bu sahneden sonra Çift Başlı Kurt’un hikayesi araştırılmaya başlandı.

Çift Başlı Kurt Hikayesi nedir?
Ergenekon Destanı ve Bozkurt Destanı Türk tarihinde önemli bir yer tutmaktadır. Bu destanlar kurtlar için yazılmış ve onlar için türetilen destanlardır. Bu destanlarda Türk inanç sistemi ve mitolojisine dair önemli bilgiler bulunmaktadır. 
Türk tarihinde kurt simgesi, kaya resimlerinde, şaman ve kam aletlerinde ve elbise üstleri başta olmak üzere birçok yerde kendisine yer bulmuştur. Bu kavram ileriki süreçte devlet, hükümdarlık ve yiğitlik kavramlarıyla özdeşleştirilmiştir. Türk freskolarında da kurt başlı bayrak tasvirlerine yer verilmektedir. 
 

çift başlı kurt hikayesi destan dizisi