Deutsche Bank'tan TL hakkında korkutan açıklama! TL değer kaybederse mali yük artabilir

TAKİP ET

Alman banklarından Deutsche Bank'tan TL hakkında korkutan bir açıklama geldi. Yapılan açıklamaya göre TL değer kaybederse mali yük daha da artabilir. Detaylar haberimizde...

Reklam
Reklam

Almanya’nın en önemli bankaları arasında yer alan Deutsche Bank’tan Türk Lirası (TL) hakkında endişe verici bazı açıklamalar geldi. Bankadan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni ekonomi modeli olarak tanıttığı kur korumalı mevduat sisteminin TL’nin değer kaybı yaşama ihtimalini daha da arttırdığı ve bu durumun da ekonomi üzerindeki mali yükü daha da attırabileceği söylendi. Türkiye’deki vatandaşlar ise bu açıklama ile birlikte ekonomideki son gelişmeleri daha da dikkatli bir şekilde takip etmeye başladı.
Deutsche Bank’ın yaptığı açıklamada Aralık 2021 ayında döviz kurunda yaşanan düşüş sebebiyle döviz cinsi borçlanmanın yüzde 66 seviyelerine geldiği belirtildi. Ekonomi uzmanları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni ekonomi modelinin TL’yi değer kaybı konusunda daha kırılgan bir yapıya soktuğunu savunuyor. 
Enflasyon Mayıs’a Kadar Artacak
Politika faizinin 2022 yılının ilk çeyreğinde artış göstereceğini iddia eden Deutsche Bank, Mayıs 2022’de Türkiye’deki enflasyonun artmaya devam edeceğini ifade etti. 

Deutsche Bank Türk Lirası enflasyon Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni ekonomi modeli