Dev fuhuş operasyonu! 20 kişi gözaltına alındı!

TAKİP ET

Tekirdağ ve İstanbul'da dev fuhuş operasyonu düzenlendi. Yapılan operasyonda, soysal medya aracılığıyla müşterilerini bulan çete çökertildi. İşte düzenlenen operasyonun tüm detayları…

Reklam
Reklam

İstanbul ve Tekirdağ’da dev fuhuş operasyonu düzenlendi. Sosyal medya aracılığı ile müşterilerini bulan çete düzenlenen operasyon ile çökertildi. Düzenlenen operasyonda, 12’si kadın toplan 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda fuhuşta kullanılmak üzere temin edilen cinsel materyaller bulundu. Fuhuş çetesi içerisinde bulunan yabancı uyruklu kadınların sınır dışı edilmeleri için hemen işlemlere başlandı.
Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından “Fuhuşa Teşvik, Aracılık ve Yer Temin Etme” suçlarına ilişkin dev bir operasyon düzenlendi.
 

Sosyal medya hesapları incelemeye alındı


Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya hesapları üzerinden müşteri bulmaya çalışarak, 18 ayrı adreste 9 yabancı ( 3 Gürcistan, 2 Kırgızistan, 2 Türkmenistan, 2 Özbekistan)  3 Türk olmak üzere mağdur olan kadınlara para karşılığında fuhuş yaptıran çeteye karşı İstanbul ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonda, M.Ö, Ş.Ö, G.K, A.K, F.S, F.A, H.K  olmak üzere 8 kişi gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüphelilerin adreslerinde gerçekleştirilen aramalarda, bir suç aracılığı ile elde edildiği düşünülen 10 bin 295 TL, 100 Dolar, 1 adet 7,65 çapında tabanca, fuhuş için kullanılan 9 adet cep telefonu, 6 adet fişek, fuhuş amaçlı kullanılan cinsel materyaller bulunarak el konuldu.
Fuhuş yapmakta olan yabancı uyruklu kadınların sınır dışı edilebilmeleri için hemen işlemlere başlandı. Fuhuş yapılan evleri mühürleme işlemi başlatıldı. 12 kadın ve 8 şüpheli emniyette ki işlemlerinin bitmesinin ardından adliyeye sevk edildi.