DEVA ve Gelecek Partisi arasında kavga çıktı

TAKİP ET

6'lı masa son günlerde yaşadığı krizle gündemde. İttifak içinde yeni bir ittifakın gündemde olduğu 6'lı masada kavga çıktı. Ali Babacan'ın partisi olan DEVA Partisi ve Ahmet Davutoğlu'nun partisi olan Gelecek Partisi birbirine girdi. Gelecek Partisi'nin kurucu isimlerinden biri olan Abdülkadir Baykay'dan Ali Babacan'a yönelik sert ifadeler geldi.

Reklam
Reklam

6’lı masa son günlerde yaşadığı krizle gündemde. İttifak içinde yeni bir ittifakın gündemde olduğu 6’lı masada kavga çıktı. Ali Babacan’ın partisi olan DEVA Partisi ve Ahmet Davutoğlu’nun partisi olan Gelecek Partisi birbirine girdi. Gelecek Partisi’nin kurucu isimlerinden biri olan Abdülkadir Baykay’dan Ali Babacan’a yönelik sert ifadeler geldi. 2023 seçimlerine doğru hızla ilerlerken 6’lı masada kriz çıktı. İttifak içinde ittifak belirsizliğinin söz konusu olduğu 6’lı masada DEVA ve Gelecek Partisi birbirine girdi. Gelecek Partisi cephesinden çok ağır açıklamalar yapılırken siyaset gündemi 6’lı masada çıkan krizle çalkalandı. İşte detaylar…

İttifak İçinde İttifak İddiası

2023 seçimlerine doğru geri sayım sürerken siyaset gündemi 6’lı masada yaşanan krizle çalkalanmaya başladı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, aylar önce katıldığı bir programda ‘Seçim kanunuyla şartlar değişti. Üçüncü ittifak olabilir’ demişti. Bu açıklamanın ardından DEVA Partisi liderli Ali Babacan’dan gelen ittifak açıklaması ise ortalığı karıştırdı.

Babacan’dan Flaş Açıklamalar

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, gazeteci İsmail Saymaz’ın sorularına yanıt verdi. Saymaz, Ali Babacan’a 6’lı masada birden çok ittifak oluşturulabilir mi?’ sorusunu sorduğunu ve kendisinden ‘Altılı masada hiç konuşmadık. Sayın Davutoğlu, üç parti (Saadet, Gelecek ve DEVA) deklarasyon yapalım diye önerdi. Partinin yetkili organlarına götürdük. Başkanlık kurulunda 21’de 21 reddedildi. Bir arkadaşımız bile desteklemedi. O bizim kendimizi nasıl tanımladığımızla ilgili bir konu. İstemiyor arkadaşlarımız’ yanıtı geldiğini belirtti.

Gelecek Partisi’nden Sert Sözler

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın bu açıklamaları karşısında sinirlenen Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Abdülkadir Baykay ise ‘En büyük hata sizi adam yerine koyup bu teklifi götürenlerdedir.’ ifadelerine yer verdi.