Devlet Bahçeli'nin erken seçim çağrısı yapmaya hazırlandığı iddia edildi

TAKİP ET

2023 yılında yapılacak olan seçimler için partilerin çalışmaları devam ederken Erken seçim iddiaları da hız kesmeden gündeme gelmeyi sürdürüyor. Bu defa erken seçim iddiası muhalefetten değil MHP'den geldi. Devlet Bahçeli'nin 4 Eylül'de yapacağı miting sırasında erken seçim çağrısı yapacağı öne sürüldü.

Reklam
Reklam

MHP lideri Devlet Bahçeli ile ilgili bomba gibi bir iddia gündeme geldi. Gazeteci Barış Yarkadaş, katıldığı bir televizyon programında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Sivas'ta 4 Eylül tarihinde yapacağı miting de erken seçim çağrısı yapacağını öne sürdü.

AK PARTİLİLER BU İŞE NE DİYOR?

TV100’de bir canlı yayına katılan gazeteci Barış Yarkadaş, bu duyumu aldıktan sonra birçok Ak Parti'liyi aradığını ve kulaklarını böyle bir şeyin gelip gelmediğini son olduğunu anlattı. AK Parti yöneticileri ise Devlet Bahçeli'nin böyle bir karar alması halinde Tayyip Erdoğan ile birlikte alacağını söylediğini ve ayrıca  “Tayyip Bey’in de gezilerini artırması bizde de böyle bir hava uyandırıyor’ dediklerini iddia etti.

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Ayrıca Barış Yarkadaş açıklamasının devamında Ankara kulislerinde Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan arasında bir anlaşma olduğunu belirterek, erken seçim çağrısı yapılacağını öne sürdü. Barış Yarkadaş erken seçimin amacının ise ekonominin rahatlatmak olduğunu dile getirdi.