Devlet bizzat verecek! İşsiz kalan herkes başvuru yapabilir: Anında 3792 TL maaş yatacak, her ay düzenli verilecek!

TAKİP ET

Türkiye'de zaten yüksek olan işsizlik rakamları özellikle koronavirüs salgını başladıktan sonra daha da arttı. Vatandaşlar Birçok sebepten dolayı işsiz kalmaya başladı ve her geçen gün de işsizlik türü gibi büyük gidiyor. Türkiye İş Kurumu, bu süreçte vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Kendi isteği dışında işinden ayrılan vatandaşlara Türkiye İş Kurumu tarafından belirli süre boyunca maaş bağlanıyor. 2022 yılında yapılan zamla birlikte bu maaşın tutarını 3792 TL oldu.

Reklam
Reklam

Devlet bizzat verecek! İşsiz kalan herkes başvuru yapabilir: Anında 3792 TL maaş yatacak, her ay düzenli verilecek. İşsizlik rakamları Türkiye'de her geçen gün artmaya devam ederken birçok vatandaş Kendi isteği dışında işinden çıkarılmak zorunda kalıyor. Türkiye İş Kurumu tarafından yapılan Açıklama ile birlikte işsiz kalan vatandaşlara da maaş imkanı doğdu. Milyonlarca vatandaş başvuru yapması halinde belirli süre içerisinde İŞKUR'dan maaş alabilecek. Ancak İŞKUR işsizlik maaşı alabilmek için birtakım şartları da yerine getirmek gerekiyor. Koşulları sağlayan vatandaşlar hem iş arama sürecinde hem de iş bulamadıkları uzun süreler boyunca İŞKUR maaşı sayesinde rahat edecek. Peki, işsizlik maaşı başvuru şartları neler? İŞKUR işsizlik maaşı 2022 ne kadar?
 

İşsizlik maaşı ne kadar 2022?


Türkiye İş Kurumu tarafından uzun süre boyunca sigortalı olarak çalıştıktan sonra kendi isteği dışında çıkarılan vatandaşlara işsizlik maaşı bağlanıyor. İşsizlik maaşı alabilmek için birtakım Şartları yerine getirmek gerekiyor. Aranan şartlar, 3 yılda en az 600 günlük prim ödemesi yapmak, 120 gün aktif sigortaya sahip olmak ve kendi isteği dışında Yani istifa etmeden işten çıkarılmış olmak. Bu şartları taşıyanların işten çıkarıldıktan sonra 30 gün içerisinde başvuru yapmaları gerekiyor.


 

2022 İŞKUR işsizlik maaşı ne kadar?


İşsizlik maaşı, Türkiye İş Kurumu tarafından işsiz kalan vatandaşlara ödeniyor. 22 İŞKUR işsizlik maaşı tutarı son 4 ayda alınan aylık ücrete göre farklılık gösteriyor. Yılbaşında yapılan açıklamaya göre 2022 İŞKUR işsizlik maaşı tutarları şu şekilde belirlendi;
Son 4 ayda asgari ücret karşılığında çalışanlara: 1.986,41 TL
Son 4 ayda 7 bin 500 TL karşılılığında çalışanlara: 2.977,42 TL
Son 4 ayda 10 bin 500 TL karşılığında çalışanlara: 3.972,82 TL


 

Kaç ay işsizlik maaşı alınır?


Türkiye İş Kurumu tarafından sağlanan işsizlik maaşı imkanı kendi isteği dışında İşten çıkarılan vatandaşlara verilen bir sosyal hak olarak biliniyor. İşsizlik maaşı son 3 yıl da sigortalı olarak çalışmış olan kişilerin süresine göre farklılık gösteriyor. Türkiye İş Kurumu tarafından işsizlik maaşı süreleri şu şekilde belirlenmiştir haftalık
Son 3 yılda 600 günlük sigortalılık süresine sahip olanlara: 180 gün
Son 3 yılda 900 günlük sigortalılık süresine sahip olanlara: 240 gün
Son 3 yılda 1080 günlük sigortalılık süresine sahip olanlara: 300 gün
İşsizlik maaşı almak isteyen vatandaşların 30 gün kuralını unutmamaları gerekiyor. Yani işten çıkarıldıktan sonra 30 gün içerisinde Türkiye İş kurumuna başvuru yapmak ve maaş için talepte bulunmak gerekiyor Aksi halde hakkınız yanıyor.