Devlet Çocuk Sahiplerine Ödeme Yapıyor! PTT ATM'lerinden Anında Çekebilirsiniz

TAKİP ET

Devlet, çocuk sahibi olan kişilere nakit desteği veriyor. Çocuk sayısına bağlı olarak değişiklik gösteren tutarlarda ödemeler kişilerin PTT hesaplarına yatırılıyor.

Reklam
Reklam

Çocuk sahiplerine 700 TL'ye kadar nakit desteği veriliyor. Peki destekten nasıl faydalanılır? Nereye başvuru yapılır? Başvuru koşulları neler? Detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Çocuk sahiplerine Devlet tarafından nakit desteği gerçekleştiriliyor. PTT ATM'lerine giderek ödemenizi anında çekebilirsiniz. Çocuk başına değişkenlik gösteren tutarlarda ödeme Devlet tarafından PTT hesaplarına aktarılıyor. Sağlanan bu destek kapsamında hak sahibi kişilere PTT aracılığıyla bu ödemeler gerçekleştirilmektedir. 2015 yılından itibaren doğum yapan tüm annelerin bu ödemeden yararlanma hakkı bulunmaktadır.

Devlet Çocuk Sahiplerine Ödeme Yapıyor!

Devlet, çocuk sahibi olan ailelere ödeme yapıyor. 1, 2 ve 3 çocuklu ailelere PTT aracılığıyla ilk çocuk için 400 TL, 2 çocuk için 500 TL 3 ve daha sonra ki çocuklar için 700 TL tutarında nakit ödemesi yapıyor. Çocuk desteği doğum yapan tüm ailelere verilmektedir. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan bu desteklere internet uygulamaları üzerinden ulaşabilirsiniz. 15 Mayıs 2015 tarihinden itibaren doğum gerçekleştiren tüm annelerin bu destek ödemesinden yararlanma hakkı bulunmaktadır.

- İlk çocuğunu doğuran annelerin T.C. Kimlik numaraları üzerinden PTT'ye 400 TL tutarında destek ödemesi yapılıyor.
- İkinci çocuğunu dünyaya getiren annelerin T.C. Kimlik numaraları üzerinden PTT'ye 500 TL tutarında ödeme yapılıyor.
- 3 ve daha sonra ki olan her çocuk için 700 TL tutarında ödeme annelerin T.C. Kimlik numaraları üzerinden PTT'ye iletilmektedir.

Çocuk Ödemesi Nasıl Alınır?

Yeni doğum gerçekleştirmiş tüm annelerin T.C. Kimlik numaraları üzerinden iletilen bu paralardan faydalanmaya hakkı bulunmaktadır. Sizlerde doğum yaptıktan sonra PTT ATM'lerinden ya da PTT şubelerinden bu ödemeyi çekebilirsiniz. Diğer taraftan Aile Bakanlığı İl Müdürlüklerine ve ilçede ikamet ediyor olmanız halinde ise kaymakamlıklara da başvuruda bulunarak Devlet tarafından doğum gerçekleştiren annelere 700 TL'ye kadar bu destek ödemesinden yararlanabilirsiniz.

Devlet pek çok kalemde destek sağlıyor. Yalnızca doğum yapan annelere değil daha pek çok destek fırsatına ulaşmak ve başvurmak için sizlerde e-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. E-Devlet şifresi olmayan kişiler PTT şubeleri üzerinden belirli bir ücret karşılığında e-Devlet şifresi temin edebiliyor. e-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra sağlanan destek ödemelerini görüntüleyebilir ve şartlara uygun olmanız halinde başvurunuzu yapabilirsiniz.