Devlet Kadrosunda Hizmetli Ne İş Yapar?Devlet kadrosunda görevli olan hizmetli memurun görevleri nelerdir? Devlet kadrosunda hizmetli olarak çalışan kişilerin maaşları ne kadardır?

TAKİP ET

Devlet kadrosunda çalışmak isteyen kişilerin akıllarında birçok soru yer almaktadır. Hizmetli olarak çalışmak isteyen kişiler ne iş yapacaklarını merak ediyorlar. Devlet kadrosunda hizmetli olarak görev yapan kişiler ise, görev yaptığı yere göre farklı işler ile görevlendirilirler. Peki, Devlet kadrosunda görevli olan hizmetli memurun görevleri nelerdir? Devlet kadrosunda hizmetli olarak çalışan kişilerin maaşları ne kadardır? İşte yanıtı...

Reklam
Reklam

Devlet kadrosundan çalışan hizmetlinin görevi ortak görevleri olsa bile, amirinin kendisine vereceği görevler doğrultusunda değişmektedir. 657 sayılı kanun gereği devlet kadrosunda hizmetli olarak görev yapan kişiler, diğer idari memurlar gibi vasıf olarak aynı statüde bulunmaktadır. Hizmetli olarak çalışan bir kişinin görevlerinin ne olduğu en çok merak edilen konular arasında yer almaktadır. Peki, Devlet kadrosunda görevli olan hizmetli memurun görevleri nelerdir? Devlet kadrosundaki yardımcı hizmetli memurun görevi nelerdir? Devlet kadrosunda hizmetli olarak çalışan kişilerin maaşları ne kadardır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Devlet Kadrosunda Görevli Olan Hizmetli Memurun Görevleri Nelerdir?

Devlet kadrosunda ister hizmetli memur olarak çalışmak isteyen kişiler hangi görevlerini yapmaları gerektiğini merak ediyor. Devlet kadrosunda en üst yöneticiden, en alt tabakaya kadar çalışan çok sayıda memur bulunmaktadır. Bu memurlar içerisinde yer alan ve hizmetli memur olarak görev yapan kişiler, devletin tüm imkanlarından faydalanmaktadırlar. Başında bulunan amir ise, çalışmış olduğu yere göre kendisine bir takım görevler vermektedir. Hizmetli memurun görevlerini şu şekildedir:

Evrak getir ve götür işleri yaparlar.

Eğer ofis içerisinde hizmetli olarak çalışıyorlarsa, temizlik gibi görevlerin yanısıra, çay servisi yapmaktadırlar.

Bunların dışında ise, gerektiği durumlarda banka işleri ile görevlendirilmektedirler.

Banka işleri ana görevi olmamak ile beraber, genel olarak evrak işleri ana görevi olarak söylenebilir. Görev yaptığı kurumun evrak giriş ve çıkışlarından birinci sorumlu kişidir. Gelen kargoları ve kurumdan çıkacak olan kargoları, ilgili yere götürmekle görevlendirilmektedirler.

 

Devlet Kadrosundaki Yardımcı Hizmetli Memurun Görevi Nelerdir?

Hizmetli memurun görevi çalıştığı kuruma amirin verdiği göreve göre değişkenlik göstermektedir. Sınıf olarak yardımcı hizmetli olarak memur statüsünde olan ve amirinin kendisine vermiş olduğu belli başlı görevler bulanmaktadır. Bu görevler şu şekilde sıralanabilir:

Çalışmış olduğu devlet kurumuna gelen evrak ve kargo gibi şeylerin teslimatını, ilgili kişiye vermek ile yükümlüdür.

Çalıştığı kurumdan başka bir kuruma gidecek olan evrakların, ilgili yere teslimatından sorumludur. Aynı zamanda yerine ulaştığını teyit etmek ile görevlidir.

Çalıştığı kurumun bel kemiği olmak ve özellikle evrak alışverişinin dikkatli bir şekilde yapılmasını sağlamak ile görevlidir.

Gerektiği zamanlarda ise, izinli olan memurun yerine kendisinin yapmış olduğu gişe veya para tahsili gibi işlerde kendisine vekalet etmektir. Vatandaşın işinin daha hızlı görülmesi için, bu tür görevler ile amiri kendisini görevlendirmektedir. 

 

Kamu Kurumunda Çalışan Hizmetlinin Görevleri Nelerdir?

Kamu kuruluşunda çalışan ve hizmetli olarak görev alan kişilerin görevleri bellidir ve bu işleri mesai saatleri içerisinde yapmaktadırlar. Bu görevlerin başında ise, çalıştığı kurumun iç ve dış temizliği ile ilgilenmektir. Bunun dışında ise, büro işleri ile ilgili bir takım işleri yapmak ile görevlendirilmektedirler. Kamu kuruluşunda hizmetli olarak çalışan kişiler, ofise gelen malzemelerin muhafazası ve depolanması gibi görevlerden sorumludurlar. 

Kamu kuruluşunda idari büroda görev alan memurların kullanmış olduğu ofis malzemelerini temin etme görevleri bulunmaktadır. Aynı zamanda ofis malzemelerinin giriş ve çıkışlarının denetimlerini yaparlar ve iyi bir şekilde sayıldıktan sonra, teslimatını alarak koruma altına alırlar. Kendi zimmetinde olan bu malzemeler ise, kaybolması veya şahsi olarak kullanılması durumunda birinci kişi olarak ilgili amirine hesap vermektedirler.

 

Devlet Kadrosunda Hizmetli Olarak Çalışan Kişilerin Maaşları Ne Kadardır?

Devlet kadrosunda hizmetli olarak çalışan kişi ile kamu kurumunda farklı bir pozisyonda yardımcı veya normal hizmetli olarak çalışan kişinin maaşları aynı değildir. Genel olarak devletin imkanlarından faydalansalar bile, alacakları aylık maaş farklılık göstermektedir. Vasıfsız hizmetli olarak görevli olan ve devlet kadrosunda çalışan kişiler, 12/1 kademesinden maaş almaktadırlar.

Asgari ücrete yapılan zam ile beraber otomatik olarak, kendilerinin maaşları da yükselmektedir. Maaşlarının yanı sıra, asgari geçim indirimi ve başka yan haklar kendilerine zamlı olarak verilmektedir. Günümüz asgari ücretin 2324 TL net olarak uygulanması itibari ile vasıfsız olarak devlet kadrosunda hizmetli olan kişilerin maaşları asgari ücretten daha fazla olmaktadır. Bu rakam ise en az 3000 TL olarak kendilerine verilmektedir.

Devlet kadrosunda görevli olan hizmetli memurun görevleri nelerdir hizmetli görevleri nelerdir Devlet kadrosunda hizmetli olarak çalışan kişilerin maaşları ne kadardır hizmetli maaşı ne kadar