Devlet veriyor! Yardıma muhtaç herkes başvuru yapabilir: Aylık karşılıksız 1500 TL nakit destek verilecek!

TAKİP ET

Ekonomik kriz içinde maddi durumu olmayan vatandaşlar çok zorlanıyor. Maalesef ki Türkiye'de yüz binlerce kişi yardıma muhtaç ve bu durumda da devlet ihtiyaç sahibi olan kişilerin imdadına yetişiyor. Yardıma muhtaç ve Nakit paraya ihtiyacı olanlar için çok sayıda yardım kalemi bulunuyor. Özellikle muhtaç öğrenciler için Vakıflar Genel Müdürlüğü her ay düzenli olarak maddi destek ödemesi veriyor. Vakıflar Genel Müdürlüğünün yaptığı yardımlar haberimizin devamında…

Reklam
Reklam

Devlet veriyor! Yardıma muhtaç herkes başvuru yapabilir: Aylık karşılıksız 1500 TL nakit destek verilecek! Milyonlarca vatandaş maalesef ki ekonomik kriz başladıktan sonra ihtiyaçlarını karşılayamayacak duruma geldi. Nakit sıkıntısı herkesin sorunu ancak bazı vatandaşlar ay sonunu getirmekte bile güçlük çekiyor. Ne yazık ki her geçen gün artan hayat pahalılığı dolayısı ile kiralar, faturalar, diğer giderler ödenemiyor. Ama merak etmeyin devlet ekonomik kriz sürecinde de yanınızda olmaya devam ediyor. Maddi durumun yeterli olmayan, Dar gelirli olan, ihtiyaç sahibi herkes başvuru yapmaları halinde devletten sağlanan destek ödemelerinden alabiliyor.

Yüzbinlerce ihtiyaç sahibi vatandaşlar çok sayıda kurum ya da kuruluş maddi destek vermeyi sürdürüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü de bir yardıma muhtaç olan vatandaşlara destek ödemesi yapan kurumlar arasında yer alıyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından her ay düzenli olarak yardıma muhtaç ve öğrenci kişilere nakit desteğin yanı sıra gıda yardımı gibi yardımlarda veriliyor. Peki, Vakıflar Genel Müdürlüğü hangi yardımları veriyor? Vakıflar Genel Müdürlüğü yardım başvurusu nasıl yapılır?
 

Aylık 1500 TL ödeme yapılıyor

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yardıma muhtaç vatandaşlara aylık 1500 TL nakit maaş ödemesi yapılıyor. Fakirlik ayrı olarak bilinen bu aylık gerekli şartları Taşıyan vatandaşlar tarafından alınabiliyor. 2022 yılında fakirlik maaşı için yeni bir açıklama yapıldı. Fakirlik maaşımdan faydalanabilmek için taşımamız gereken başvuru şartları şu şekildedir;
65 yaş üstü kimsesi olmayan vatandaşlar
Engelliler
Fakirlik maaşını alabilecek olan gruplar bu şekilde. Aynı zamanda bu kişilerin yaşadıkları hane içinde Aylık gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması şartı aranıyor.

2022 fakirlik maaşı ne kadar?

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yardıma muhtaç vatandaşlara ödenen fakirlik maaşı ücretleri bu sene güncellendi. Yılbaşından itibaren zam yapılan fakirlik maaşından faydalanmak isteyen vatandaşlar 1474 TL alacak. Başvuru işlemleri ise Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden doğrudan yapılacak. Vakıflar Genel Müdürlüğünün şubeleri her ilde bulunuyor.
 

Vakıflar Genel Müdürlüğünün sağladığı diğer destekler

Vakıflar Genel Müdürlüğü sadece nakit para yardımı yapmıyor. Bunun yanında dar gelirlilere yardıma muhtaç vatandaşlar için gıda paketleri daha hazırlanıyor. e-devlet üzerinden başvuru yapan ihtiyaç sahibi vatandaşlar Vakıflar Genel Müdürlüğünün ve daha paketinden alabiliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğünün diğer bir hizmeti ise muhtaç Öğrencilere verilen burs desteği. Kademe fark etmeden muhtaç öğrenciler başvuru yapmaları halinde Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden aylık 400 TL burs alabiliyor. Başvuru işlemleri ise öğrenciler tarafından Online olarak yapılabiliyor.