Devletten elektrik faturası yardımı! Faturanın 216 lirasını devlet ödüyor

TAKİP ET

Devlet, 2019 yılının Mart ayında başlattığı dar gelirliye yönelik elektrik tüketim desteğine devam ediyor. Elektrik tüketim desteği kapsamında dört kişilik bir ailede eğer gelir 7 bin 332 liranın altındaysa bu haktan yararlanma hakkı bulunuyor. Son günlerde yoğun bir şekilde araştırılan elektrik tüketim desteği ile ilgili merak edilenlere yanıt aranıyor.

Reklam
Reklam

Devlet, 2019 yılının Mart ayında başlattığı dar gelirliye yönelik elektrik tüketim desteğine devam ediyor. Elektrik tüketim desteği kapsamında dört kişilik bir ailede eğer gelir 7 bin 332 liranın altındaysa bu haktan yararlanma hakkı bulunuyor. Son günlerde yoğun bir şekilde araştırılan elektrik tüketim desteği ile ilgili merak edilenlere yanıt aranıyor. Daha önce 2,1 milyon abonenin faydalandığı elektrik yardımında Şubat ayından itibaren sayı yükseltildi ve 4 milyona çıkarıldı. Elektrik faturalarını ödemekte zorluk çekenler belirli şartları taşıyorsa başvuru yaparak elektrik yardımından faydalanabiliyor. Peki, elektrik tüketim desteği başvuru şartları neler? Elektrik tüketim desteği başvurusu nasıl yapılır, nereye yapılır? Elektrik tüketim desteğinden kimler yararlanabilir? İşte detaylar…

Gelir Durumu

Elektrik tüketim desteğinde gelir durumu belirleyici oluyor. Bu kapsamda hanedeki kişi başına düşen gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden az olması gerekmekte. 1 Temmuz öncesinde bu tutar 1.417 lira olarak belirlenmişti. Ancak asgari ücrete gelen ara zam sonrasında söz konusu tutar 1.833 lira olarak değişti. Eğer dört kişilik bir ailede gelir 7 bin 332 liranın altındaysa elektrik tüketim desteğinden faydalanabilir. Destek ödemeleri ise düzenli olarak PTT aracılığıyla gerçekleştirilmekte. PTT’ye giderek kimlik belgesi ve mesken elektrik faturasını ibraz etmek yeterli oluyor.

Elektrik Tüketim Desteği Ne Kadar?

Elektriğe gelen son zamla birlikte elektrik tüketim desteği miktarı da arttı. Söz konusu destek miktarı evde yaşayan kişi sayısına göre 108-216 lira arasında değişiyor. 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovatsaat 108 lira, 3 kişilik hanelere aylık 100 kilovatsaat 144 lira, 4 kişilik hanelere aylık 125 kilovatsaat 180 lira, 5 ve daha fazla kişilik hanelere ise 150 kilovatsaat 216 lira ödeme yapılıyor.