Devletten fiyatları düşürecek flaş ayçiçek kararı! 31 Aralık tarihine kadar geçerli

TAKİP ET

Son dakika haberi… Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş ve stokçuluk sebebiyle son dönemlerde Fiyatı çok artan Ayçiçek yağı ile ilgili devlet yeni bir karar aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yer alan karara göre 1 Temmuz tarihinden itibaren Ayçiçek yağı, Mısır, soya ve Palm yağında gümrük vergisi Sıfırlandı. Karar 31 Aralık tarihine kadar geçerli olacak.

Reklam
Reklam

Son dakika… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile 1 Temmuz gününden itibaren geçerli olmak üzere ayçiçek yağından alınan gümrük vergisi sıfırlandı. Ayçiçek yağının yanı sıra yağlı Tohum ve meyveler, muhtelif tane, Tohum ve meyveleri, sanayide ve tıpta kullanılan bitkiler, saman ve kaba yem gibi ürünlerinde gümrük vergisinin Sıfırlandığı öğrenildi. Karar 31 Aralık 2022 tarihine kadar geçerli olacak.
 

Ayçiçek yağı fiyatları düşer mi?


Hem Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş hem de stokçuluk sebebiyle Ayçiçek yağında fiyatlar %50’den fazla artmıştı. Fahiş fiyat artışı vatandaşları olumsuz etkilerken alınan kararla birlikte Ayçiçek yağı fiyatları düşer mi sorusu da gündeme geldi. Hükümet son günlerde özellikle stokçuluğun önüne geçebilmek için çok sayıda operasyon düzenliyor. alınan gümrük vergisi kararı ile birlikte Ayçiçek yağı fiyatlarının da düşebileceği düşünülüyor.


Bakanlık tarafından yasaklanmıştı


Ticaret Bakanlığı geçtiğimiz haftalarda bir genelge yayınlamış ve söz konusu ürünlerin Dahilde İşleme Rejimi kapsamında iç piyasadan temin edilmesini fiili olarak yasaklamıştı. Bakanlığın aldığı Bu karar bu ürünleri kullanarak üretim yapan ihracatçıların Hammaddeyi ithal etmesinin önüne geçmişti. Aynı zamanda Ticaret Bakanlığı stokçular ile ilgili de önemli çalışmalar yürütüyor. Yaz aylarının sonuna doğru üretiminde artması ile birlikte ayçiçek yağı fiyatlarının düşeceği tahmin ediliyor.