DGS ile geçiş yapılan bölümler 2022! DGS geçiş bölümleri listesi 2022

TAKİP ET

2022 Dikey Geçiş Sınavı için beklenen gün geldi çattı. Bugün gerçekleştirilen sınav ve DGS ile ilgili tüm detaylar araştırılmaya devam ediliyor. 2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar bugün DGS sınavında ter döküyor. DGS için heyecanla beklenen gün geldi çattı. Bugün yurt genelinde saat 10.30'da başlayan sınav 12.30'da sona erecek.

Reklam
Reklam

2022 Dikey Geçiş Sınavı için beklenen gün geldi çattı. Bugün gerçekleştirilen sınav ve DGS ile ilgili tüm detaylar araştırılmaya devam ediliyor. 2 yıllık ön lisans eğitimlerini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar bugün DGS sınavında ter döküyor. DGS için heyecanla beklenen gün geldi çattı. Bugün yurt genelinde saat 10.30’da başlayan sınav 12.30’da sona erecek. 135 dakika sürecek olan DGS sınavı ve DGS ile geçiş yapılan bölümler merakla araştırılıyor. 50 sayısal ve 50 sözel olmak üzere toplamda 100 sorudan oluşan sınavın sonuçları 12 Ağustos 2022 tarihinde açıklanacak. Peki, DGS ile hangi bölümlere geçiş yapılır? 2022 DGS ile geçiş yapılan bölümler hangileri? İşte detaylar…

DGS ile Geçiş Yapılan Bölümler 2022

Bugün yurt genelinde uygulanan DGS sınavı saat 12.30’da sona erecek. 2 yıllık eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adayların ter döktüğü sınav ile ilgili tüm merak edilenler araştırılırken DGS ile geçiş yapılabilecek bölümler de araştırılan bir başka konu olarak karşımıza çıkıyor. DGS ile geçiş yapılacak bölümler listesi ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunda yer alıyor. osym.gov.tr adresinden ön lisans mezuniyet alanlarına göre dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz.

Puan Hesaplaması

Adayların yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılacak ve ham ham puanlar elde edilecek. Adayların sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanacak ve adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecek. Bu kapsamda adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.