Dijital ehliyet nedir, nasıl alınır? 2022 dijital ehliyet ücreti

TAKİP ET

Dijital ortama taşınan belgelerden birisi olan ehliyetin 2022 yılı ücretini merak edenler internet üzerinden araştırmalarına devam ediyor. Peki dijital ehliyet ücreti nedir, nasıl alınır? İşte 2022 dijital ehliyet ücreti...

Reklam
Reklam

Karayolunda kullanılan araçları süren kişilerin yanlarında bulundurması gereken belgelerden birisi olan ehliyetler günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık internet ortamına taşındı. Dijital ortama taşınan ehliyetin ne olduğu, nasıl alındığı ve 2022 yılındaki ücretinin ne olduğunu öğrenmek için arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki dijital ehliyet ücreti nedir, nasıl alınır?
Dijital Ehliyet Ücreti Nedir, Nasıl Alınır?
Sayısal takograf olarak araçların içine yerleştirilen ve genellikle özel sensör yardımıyla vites kutusunun bulunduğu kısma bağlanan ehliyete dijital ehliyet adı verilir. Sürücülerin 1 yıl içerisindeki hareketlerini kayıt altına almak amacıyla hayata geçirilen dijital ehliyet özellikle emniyet memurlarının işlerini oldukça kolaylaştırıyor.
Dijital ehliyet sahibi olmak isteyen vatandaşlar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) internet sitesi üzerinden gerekli belgelerle beraber başvuru işlemlerini başlatabilirler. Dijital ehliyet sahibi olmak isteyen kişilerin hazırlamaları gereken belgeler ise şunlardır:
Kimliğin aslı ile birlikte fotokopisi,
Sürücü belgesinin aslı ile birlikte fotokopisi,
SRC belgesini aslı ya da e-devlet üzerinden alınan çıktısı,
Kart ücreti makbuzu,
Biyometrik fotoğraf
Servis Kartı İçin Gereken Belgeler
Oda kayıt belgesi aslı,
İmza sirküleri aslı ile birlikte fotokopisi,
Vergi levhasının fotokopisi,
Servisin kaşesi,
Servisin yetki belgesinin fotokopisi,
Kimliğin aslı ile birlikte fotokopisi
2022 Dijital Ehliyet Ücreti
Dijital ehliyetin 2022 yılında ne kadar olduğu merak edilen konular arasında yer almaktadır. 2022 yılının güncel fiyatlarına göre sürücü kartı 160 TL, servis kartları 450 TL ve şirket kartları 450 TL olarak belirlenmiştir. 

dijital ehliyet TOBB