Dijital İslam zorbalığı! Sosyal medya şirketleri Müslüman karşıtlarına şikayetleri görmezden geliyor!

TAKİP ET

ABD genelinde yapılan araştırmaya göre, sosyal medya şirketlerinin Müslüman karşıtlığıyla ilgili yapılan şikayetlerin yüzde 89'una kayıtsız kalarak gerekli işlemleri yapmadığı ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

CCDH (Dijital Nefretle Mücadele Merkezi) tarafından hazırlanan rapora göre, Twitter, Meta ve Google şirketlerinin 2019 yılında şiddet ve terör içeren paylaşımları kaldırma çağrısını desteklediği yönünde yaptığı bildiride ortak bir atıfta bulunarak “Basın açıklamasının boş vaatten başka bir şey olmadığı tekrar kanıtlandı” ifadesine yer verildi.
Washington’da ofisi bulunan CCDH’nin internetteki açıklamasında “Youtube, TikTok, Facebook, Twitter ve Instagram dahil olmak üzere, birçok sosyal medya şirketi Müslüman karşıtı İslamofobik ve nefret paylaşımlarının yüzde 89’una bu rapora göre bir müdahalede bulunmuyor” ifadelerine yer verdi.
Bahsedilen platformların kendi raporlama araçlarını kullanan araştırmacılar, Müslümanları “Komplolar, ırkçı karikatürler ve asılsız iddialarla hedef alan bağnaz, insanlıktan çıkarıcı ve rahatsız edici içerikler barındıran” 530 gönderiyi tespit etti ve bu gönderilerin görüntülenme sayısının 25 milyon olduğu ortaya çıktı.

Konuyla ilgili paylaşılan raporda şunlara yer verildi; “Kötü kullanım amaçlı içeriklerin çoğu rahatça tanımlanabilirdi, fakat kayıtsız kalındı. Twitter, Instagram ve TikTok gibi platformlarda #deathtoislam (İslam’a ölüm) ve #islamiscancer (İslam kanserdir) tarzında hashtag kullanımlarına izin verildi. Bu hashtaglerle yayılan içerik 1,3 milyon kez görüntülendi.”


Raporun geri kalan kısmında bu şekilde İslam karşıtı gönderi paylaşımına izin verilmesinin sosyal bölünmeleri teşvik ederek istismarcı davranışları normalleştirebileceğine ve çevrimdışı saldırıları da teşvik edebileceğine değinildi.
Ek olarak, sosyal medya platformlarının İslam karşıtı içeriklerden ve oluşan etkileşimlerden para kazandığı, bunun da nefretin yayılmasına göz yummak için bir sebep olduğu iddiasında bulunuldu.