Dikkat çeken araştırma: Külotlu çoraplar maskeyi daha güçlü yapıyor!

TAKİP ET

İngiltere'de yapılan bir araştırmada külotlu çorap ile birlikte kullanılan maskelerin daha güçlü hale geldiği ve bu yöntemin de koronavirüs karşı korunmada etkili olduğu sonucu ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Koronavirüs salgınında en etkili korunma yöntemi olarak bilinen maskelerin külotlu çorap ile birlikte kullanılması halinde daha güçlü oldukları sonucuna ulaşıldı. Çarpıcı araştırma İngiltere'de bulunan Cambridge Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tarafından gerçekleştirildi.



Yapılan araştırmada maskelerin daha nasıl güçlü hale gelebileceği konusunda çeşitli deneyler yapıldı ve herkesin evlerinde rahatlıkla uygulayabileceği ve kolay erişilebilir bir malzemeler olan lastik toka ve bant gibi ürünler test edildi.

Teste tabi tutulan yöntemler arasında ise maskelerin yüze kısmına daha sıkı bir şekilde oturabilmesi için kulak bantları yada boşlukların bandajlar ile doldurulması gibi yönetmelerde denenirken bilim insanları, maskenin üstüne külotlu çorap geçirerek kullanılmasının maskenin virüsün yayılmasını önleme anlamında en güçlü yöntem olarak gördüklerini tespit etti.



Yapılan araştırma sonuçlarında üzerine külotlu çorap geçirilen maskelerin virüs partiküllerinin geçebilme oranlarının normal bir maskelerden 7 kat daha düşük olduğu tespit edildiği belirtilirken bilim insanları külotlu çorapların maske ile yüz arasındaki boşlukları büyük oranda kapatarak burun ve ağız kısmında da tam filtreleme sağladığını kaydettiler.

KÜLOTLU ÇORAPLA BİRLİKTE KULLANIM ZAMAN ALABİLİR!

Fakat maskeyi külotlu çorap ile birlikte kullanmak sosyal hayattaki etkileri bir nebze etkileyebileceği kanaatine varan uzmanlar, bu yöntemin yaygın olarak kullanılabilmesi için bir süreç gerektirdiğinin altını çiziyorlar.  

külotlu çorap maske araştırma külotlu çorapla maskenin kullanımı