Dikkat! Ücretsiz wi-fi kullanırken tüm bilgilerinizi çaldırabilirsiniz

TAKİP ET

Artık teknolojinin de gelişmesi ile açık alanlar da dahil olmak üzere hemen hemen her yerde ücretsiz wi-fi bulmak ve bağlanmak mümkün hale geldi. Metroda, metrobüste, vapurda, açık alanlarda wi-fi bulmak ve ücretsiz kullanmak büyük rahatlık ancak bu durum sandığınız kadar güvenilir değil.

Reklam
Reklam

Ücretsiz wi-fi hizmeti özellikle açık alanlarda vatandaşlar için büyük kolaylık ve rahatlık olmaya başladı. Birçok kişi toplu taşımada bile interneti ücretsiz kullanmanın oldukça konforlu olduğunu düşünüyor ancak bu durum çok da güvenilir değil. Çünkü korsanlar ücretsiz wi-fi kullananları hedef almaya başladı. O nedenle uzmanlar uyarıyor.

Ücretsiz wi-fi hizmeti sanal korsanların tablet, telefon ve bilgisayarlara sızmasını kolaylaştırıyor. Bu nedenle ücretsiz wi-fi hizmetinden Faydalanırken dikkatli olmak gerekiyor.

Kötü amaçlı yazılımlar daha kolay yerleşiyor

Avrupa Birliği tarafından Yapılan araştırmaya göre yetersiz önlemler ücretsiz White yağlarını tehlikeli hale getiriyor. kötü amaçlı yazılımlar ücretsiz wi-fi ağlarında çok daha kolay bir şekilde yayılıyor. Bu nedenle sanal korsanların Telefonunuzda tabletinizde ya da bilgisayarınızda bulunan bilgileri çalması çok daha kolay hale geliyor.

Peki nasıl önlem alabilirsiniz?

Peki Ücretsiz wi-fi kullanırken sanal korsanlara karşı nasıl korunabilirsiniz? İşte o zamanlardan ücretsiz wi-fi kullanırken dikkat etmeniz gereken öneriler;

Her uygulama indirdiğinizde izin penceresini dikkatlice okuyun

Uygulama indirirken dikkatli ve seçici olun

Bankacılık uygulamalarını link kullanarak indirmeyin

Telefon sisteminizi şifreleyin

Erişim izinlerini kaldırın

Başkalarının hesaplarınıza erişmesini engellemek için ekstra güvenlik kalkanı kullanın

Halka açık WiFi hatlarına girmeyin

Hassas bilgileri telefonunuzda saklamamaya çalışın

Cep telefonunuzu satarken ya da tamire gönderirken sim kart bilgilerinizi silin

İhtiyaç olmadığı durumlarda Bluetooth'u kapatın