Dilekçe nedir, nasıl yazılır? Dilekçe de başlığın önemi

TAKİP ET

Özellikle resmi işlemlerde gerekli olan dilekçeler nasıl yazılır sorusu internet üzerinden en çok aranan sorulardan olmuştur. Dilekçe başlığı nasıl yazılır? sorusunun yanıtı da haberimizde yer almaktadır. Dilekçe nasıl yazılır? Dilekçe yazarken neye dikkat edilir? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Bir sorunun kağıda dökülmesinde tercih edilen dilekçe yazımının nasıl olduğu merak edilmektedir. En doğru dilekçe başlığı nasıl yazılır sorusuna ise cevap aranmaktadır. Dilekçe sayesinde kurumlar kendini geliştirebiliyor, vatandaşlar sonuca hızlı bir şekilde ulaşabiliyor. Kurumlardaki yoğunluk sebebiyle yüz yüze görüşmek bazen zor olduğu için dilekçenin büyük bir önemi bulunuyor. Dilekçe yazımı hakkında detaylar...

Dilekçe başlığı nasıl yazılır? 

Dilekçe başlığı yazıda en çok dikkat edilmesi gereken bölümler arasında yer alır. Kağıdın üst kısmında yer alan başlık ortalanarak hizalı şekilde yazılmalıdır. Başlıktan önce tarih yazmakta herhangi bir sıkıntı yaratmaz. Sağ üst köşeye tarih atılır. 

Başlık yazılırken kurum ve makamın doğru olduğuna emin olunması gerekir. Aksi takdirde herhangi bir yanlışlık durumunda dilekçe işleme koyulmaz. 

Dilekçe büyük harfle yazılır mı? 

 Genel olarak değerlendirildiğinde başlık yerine göre büyük yerine göre küçük harflerle yazılabilir fakat yazım kurallarına uygun bir şekilde olmalı. Yani baş harfler büyük olmalı. Bunun dışında dilekçede soyad büyük harfle yazılır, metin ise yazım kurallarına uygun bir şekilde yazılmalı. Yani harflerin tamamı büyük olmamalıdır. 

Dilekçe adres nasıl yazılır? 

Dilekçede adres ekleme işlemi uygularken adresin doğru olduğuna emin olunmalı ve adres kurallara uygun bir şekilde sıralı yazılmalı. Sol alt kısma eklenen adreste önce açık adres, sonrasında ilçe ve şehir eklenmeli. Örnek vermek gerekirse şu şekilde yapılmalı: “X caddesi, Y sokak, No: 28, İlçe / İl”.

dilekçe nedir dilekçe nasıl yazılır dilekçe başlığı nasıl yazılır