Dilekçede imza nereye atılır? Dilekçede tarih nereye atılır? Resmi dilekçede imza nereye atılır? Dilekçede dikkat edilmesi gerekenler kurallar nelerdir?

TAKİP ET

Günlük yaşantımızda birçok kez dilekçe yazmamız gereken durumlarla karşı karşıya kalmaktayız. Bu durumlarla karşılaştığımızda da ne yapmamız gerektiğini nasıl yazmamız gerektiğini bilemiyoruz. Peki, Dilekçede imza nereye atılır? Dilekçede tarih nereye atılır? Resmi dilekçede imza nereye atılır? Dilekçede dikkat edilmesi gerekenler kurallar nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

Dilekçeler, iş hayatında sıklıkla kullanılmasından ziyade günlük hayatta da kullanılan belgelerdir. Dilekçeler şikâyet ya da istekleri üst / alt makamlara iletmek amacıyla yazılır. Ancak dilekçeler düz yazı olacak şekilde yazılmaz. Dilekçelerin yazılması esnasında içerik ve kurallar çok önemlidir. Dilekçenin içeriği sade, açık, yalın olurken; kuralları baya detaylı ve dikkat gerektirir. Bu durumlarla karşılaştığımızda da ne yapmamız gerektiğini nasıl yazmamız gerektiğini bilemiyoruz. Peki, Dilekçede imza nereye atılır? Dilekçede tarih nereye atılır? Resmi dilekçede imza nereye atılır? Dilekçede dikkat edilmesi gerekenler kurallar nelerdir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları haberimizde…

 

 


Dilekçede İmza Nereye Atılır?
Bireylerin bazı zamanlarda gerekli makamlardan belirli istekleri bulunabiliyor. Bu taleplerin işleme alınması, kolay bir şekilde yanıt bulabilmesi için yazılı olarak verilmesinde fayda vardır. Bu sebeple verilen dilekçenin yazımının herkes tarafından bilinmesi, bilmeyen kişilerin de mutlaka öğrenmesi önemlidir. Dilekçeyi yazıp meramını uygun bir dille açıklayan kişiler dilekçede imza nereye atılır şeklinde sorularına yanıt olarak araştırma yaptığı bilinir. Bilgilerin doğru bir biçimde yazılmaması makamların taleplerinizi dikkate almayacakları anlamına gelir. Bu nedenle birçok kişi dilekçe yazımı hakkında bilgi edinmek için araştırma yapmaktadır. 

 


Dilekçede Tarih Nereye Atılır?
Özel kurumlar başta olmak üzere özellikle resmi kurumlar dilekçe yazımı konusunda oldukça titiz bir çalışma sergiler. Bundan dolayı dilekçe unsurlarının doğru bir şekilde kullanılıp dilekçenin hazırlanması çok önemlidir. Resmi dilekçede imza nereye atılır sorusunun cevabını yanlış bulan ya da değerlendiren kişilerin dilekçeleri, resmi makamlarca dikkate alınmayacağı gibi yok hükmünde sayılır. 

 

 


 Resmi Dilekçede İmza Nereye Atılır?
Dilekçe yazmak bazen bir sorun haline gelebilmektedir. Dilekçe yazarken neyi nereye yazacağımıza ya da nasıl yazacağımıza karar veremeyebiliriz. Dilekçe yazarken dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Yazacağımız dilekçe resmi bir belge olarak kabul edilmektedir bu nedenle yazacağımız dilekçeye özen göstermemiz gereklidir. Gelişi güzel yazılan bir dilekçe ilgili kuruma gönderildiğinde dikkate alınmaya bilir. Dilekçeler düz yazı olacak şekilde yazılmaz. Dilekçelerin yazılması esnasında içerik ve kurallar çok önemlidir. Dilekçenin içeriği sade, açık, yalın olurken; kuralları baya detaylı ve dikkat gerektirir.
Dilekçe yazılırken dikkat edilmesi gereken kurallar şu şekildedir:

Dilekçeler bilgisayar ortamında ya da elle, okunaklı bir biçimde yazılır. Elle yazılan dilekçelerde mavi/siyah tükenmez kalem kullanılır. Kurşun kalem kesinlikle kullanılmaz. 

Çizgisiz, düz, beyaz bir A4 kağıdına yazılabilir. 

Muhatap alınacak kurumun adı dilekçede mutlaka geçmelidir.

Ciddi, saygılı, resmi bir üslup kullanılır. 

Dilekçede imza, yer ve tarihe kesinlikle yer verilmek zorundadır. 

İmla Kılavuzunda yer alan kısaltmalar dışında herhangi bir kısaltmaya dilekçede yer verilmesi doğru değildir. 

Yazılacak tüm dilekçeler belirli bir plana ve şekle göre yazılır. 

 


Dilekçede Ad Soyad İmza Nereye Atılır?
Dilekçe yazacak olan bir kişinin yazacağı dilekçede olması gereken bazı bölümler vardır. Bu bölümlerin olmaması dilekçe için büyük eksiklik olacaktır ve ilgili kurum tarafından işleme alınmayacaktır. Dilekçede bulunması gereken bölümler şu şekildedir:

Başvurulan Makamın Adı: Dilekçelerin en başında dilekçenin verileceği makamın adı yer alır.

Dilekçe Metni: Taleplerinizin açık bir şekilde aktarıldığı bölümdür. Sorunun/ talebin akıcı, yalın ve kısa olması önemlidir. 

Tarih: Dilekçede tarihler gün, ay, yıl şeklinde yazılır. Dilekçenin hangi tarihte verildiğini anlayabilmek amacıyla bu bilgi istenir ve önemlidir. 

Ad, Soyad, İmza: Dilekçe yazılırken insanların en çok karıştırdıkları ve merak ettikleri soru dilekçede ad soyad imza nereye atılır sorusudur. Metin kısmının bitimine sağ alt tarafa dilekçe sahibinin adı, soyadı yazılır. Dilekçede imza ismin üstündeki boşluğa atılabilir. 

Adres: Dilekçenin geri bildiriminin sahibine ulaşması için adres mutlaka yazılır.

 

 


Dilekçe Örneği

 


………………………… MÜDÜRLÜĞÜNE
İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı
Kurumunuzda Memur kadrosunda çalışmakta olup, Mühendis kadrosuna atanmak istiyorum. Gerekli belgeler ilişikte sunulmuş olup;
Gereğini arz ederim. 02.01.2019
   
    İmza
Ad Soyad
   
Adres:…………
Telefon:………
E-posta:………

 

 


Ekler: 
1- Diploma
2- …
3- …

Dilekçede imza nereye atılır Dilekçede tarih nereye atılır Resmi dilekçede imza nereye atılır Dilekçede dikkat edilmesi gerekenler kurallar nelerdir