Diş ağrısına doğal tedavi yöntemleri, diş ağrısı evde tedavi, diş ağrısına iyi gelen şeyler, diş ağrısını geçiren şeyler, diş ağrısı evde doğal bitkisel tedavi yöntemleri

TAKİP ET

Diş ağrısı insanların en çok şikayet ettiği konuların başında gelmektedir. Diş ağrısı çekilmez bir ağrıdır. İnsanı en çok zorlayan diş ağrısına evde çözüm yöntemleri araştırılmaktadır. Vatandaşlarımız Diş ağrısına doğal tedavi yöntemleri, diş ağrısı evde tedavi, diş ağrısına iyi gelen şeyler, diş ağrısını geçiren şeyleri internet üzerinden araştırıyor.

Reklam
Reklam

Dişlerinde sorun olan insanlar gerçekten çok büyük sıkıntı çekmektedir. Diş ağrısı eğer şiddetini gösterirse gerçekten çekilmez bir hal alabilir. Genellikle geceleri bastıran diş ağrısı yüzünden hızlı bir şekilde hastaneye gitmek mümkün değildir. Diş ağrısı insanların en çok şikayet ettiği konuların başında gelmektedir. Diş ağrısı çekilmez bir ağrıdır. İnsanı en çok zorlayan diş ağrısına evde çözüm yöntemleri araştırılmaktadır. Vatandaşlarımız Diş ağrısına doğal tedavi yöntemleri, diş ağrısı evde tedavi, diş ağrısına iyi gelen şeyler, diş ağrısını geçiren şeyleri intenet üzerinden araştırıyor.

Diş ağrısını geçiren doğal yöntemler arasında zerdeçal, sarımsak, karbonat, karanfil, sirke gibi yöntemler bulunmaktadır. Ancak bazı ağrılarda doktorunuza gitmeniz gerekecektir. Çünkü o ağrıları sadece ilaç geçirebilir. Bu yazımızda diş ağrısını geçirecek olan doğal, bitkisel ve evde tedavi yöntemlerini sizlerle paylaşacağız.

Diş Ağrısına İyi Gelen Şeyler

Diş ağrısını geçirmek için ağrının kaynağını doğru bir şekilde tespit etmek gerekmektedir. Bundan dolayı ilaç tedavisinden başka tedavilere yönelecek olursanız öncelikle doktorunuza başvurmanız gerekmektedir. Mesela, ağrının nedeni diş eti çekilmesi olabilir. Bu rahatsızlığı altenatif çözüm yöntemleriyle tedavi edemezsiniz. Bundan dolayı doktorunuza gitmeniz gerekecektir. Dişte açılma varsa bunu sadece doktor düzeltebilir. Bizler doktorun öneriler doğrultusunda altenatif tedavi yöntemlerini sizlerle paylaşacağız.

Tuzlu Su İle Gargara Yöntemi

Dişiniz ağrıyorsa evde bir bardak ılık suya tuz katarak gargara yapabilirsiniz. Bunun yanında tuzlu suyu yumuşak başlı bir diş fırçasıyla diş etleri temizlenebilmektedir.

Karbonat

Karbonatı içme suyuna katın. Sonrasında macun haline getirerek ağrı olan bölgeye sürün. Kısa süre içerisinde iyileşecektir.

Sarımsak

Sarımsağı alın ve ezin. Sonrasında ağrı yapan Çürük dişe bu karışımı sürün. Ağrınız kısa bir süre içerisinde hafifleyecektir.

Diş Ağrısının Sebepleri

Diş ağrıları genellikle çeşitli olmaktadır. Diş ağrısı çekiyorsanız öncelikle doktora gidip muayene olmanız gerekiyor. Dışarısının belli başlı sebeplerine bakacak olursak bunlar Çürük dişler, sinüzit, yansıyan dışarıları, diş etinden kaynaklanan ağrılar, gömülü olan dişler, dentin hassasiyeti gibi nedenlerden dolayı dışarısı çekebilirsiniz.

Çürük Diş Ağrısına İyi Gelen Şeyler

Çürük dişler gerçekten insana çok büyük rahatsızlık vermektedir. Bir düşürür ise çok büyük ve diş ağrısına sebep olur. Öyle ki bu aralar çekilmez olur. Evde geçici çözümler bulursanız Çürük diş ağrısını ortadan kaldıramazsınız. Bir süre sonra yeniden ortaya çıkacaktır. Dış ağrısını hafifletebilmek adına doktora gidip tedavi olmanız gerekiyor.

Yirmilik Diş Ağrısı

Yirmilik dişler yirmili yaşlardan sonra ortaya çıkan, alt ve üst çene de dişlerin en sonunda ortaya çıkan işlerdir. Bu dişler çoğu zaman ağrı yapar. Diğer dişlerin en sonda olduğu için gömülü bir şekilde kalır. Bundan dolayı çıkıp büyümeleri zordur. Çıkamadıkları için büyük ağrılara sebep olurlar ve bu aralar çekilmez olur.

Diş Ağrısına Bitkisel Çözüm Yolları

Diş ağrısını hafifletmek istiyorsanız ilk olarak dişlerinizi fırçalamanız gerekiyor. Çünkü bazen yemek artıklarından dolayı diş ağrısı oluşabilir. Yemeklerden sonra dişlerde bakteri birikebilir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra diş ipi kullanarak dişlerin arasında kalan artıklarını temizleyebilirsiniz. Bunların yanında evde doğal olarak sirkeli su veya tuzlu suyla gargara yapabilirsiniz. Ayrıca soğuk mu dile dişinizi uygulama yapabilirsiniz. Karanfil çiğneyerek veya karanfili damlatarak ağrıyı azaltabilirsiniz. Bunun yanında soğan, sarımsak, zeytin yağ ve karabiber gibi ürünlerde diş ağrısını hafifletebilir.

İbrahim Saraçoğlu Diş Ağrısı Tedavi Yöntemleri

Türkiye’nin en önemli doktorlarından biri olan İbrahim Saraçoğlu, diş tedavisinde altenatif çözüm yöntemi olarak nar suyu öneriyor. Not suyunun az da bir süre bekletilmesinden sonra Ağrının deneceğini iddia etmektedir. Nar suyu ile gargara yaparak diş ağrısını hafifletebilir.

Evde Diş Ağrısı Geçirme Yöntemleri

Diş ağrımaya başladıktan sonra hemen doktora gitme imkanınız olmayabilir. Bundan dolayı vatandaşlarımız evde diş ağrısını geçirme yöntemlerini araştırıyor. Dişte oluşan iltihap ve apse, enfeksiyon ve diğer nedenlere bağlı olarak ağız ve diş problemleri meydana gelir. Bunun yanında yeni diş çıkarsa yine ağrı oluşur. Diş eti şişerse ağrı oluşuyor. Diş ağrısı gerçekten kişinin günlük yaşamını çok zor bir hale getirir. Diş ağrısını geçirmek istiyorsanız ağız ve diş hijyenine dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun yanında diş doktorunuz ile irtibatta olmanız gerekiyor bunun yanında evde çözüm yöntemleri de mevcuttur.

Diş Ağrısı İçin Evde Bitkisel Yöntemler

Evde diş ağrısı çekiyorsanız ve doktora gitme imkanınız yoksa evde bazı yöntemler sayesinde diş Ağrınızı hafifletebilirsiniz. Ağzınızı düzgün bir şekilde temizledikten sonra bazı bitkisel yöntemler ile diş ağrınızı hafifletebilirsiniz.

Evde diş ağrısı tedavi yöntemleri olarak karanfil yağı, vanilya Özü, nane çayı, sarımsak gibi bitkisel yöntemler kullanarak diş ağrısını hafifleterek en azından doktora gidene kadar zaman kazanmış olursunuz.

Çürümeye başlayan bir işiniz var ise hızlı bir şekilde doktora gitmeniz gerekiyor. Çürük diş ile ilgili evde çözüm yöntemleri hiçbir fayda sağlamayacaktır. Çürük dişi yalnızca doktor tedavi edebiliyor.

Dolgulu dişiniz de ağrı var ise yine doktorunuza gitmeniz gerekiyor. Çünkü dolgulu dişte diş sinirleri alınmaktadır. Dolayısıyla diş boş bir duruma getirilir. Evde yapabileceğiniz en iyi tedavi yöntemi ise işinizi iyi bir şekilde temizlemeniz ve hijyen kurallarına uymanız gerekiyor. Dişiniz birkaç gün boyunca ağır yapsa da ilerleyen zamanlarda düzelir.

İltihaplı Diş Ağrısına İyi Gelen Şeyler

Dişiniz de iltihap var ise gerçekten çekilmez bir ağrıya sebep olabilir. Diş iltihabına altenatif tedavi yöntemleri bulunmaktadır ancak doktora gidip muayene olmanız daha iyi olacaktır. Çünkü iltihap başka dişlere ve diğer diş eti bölgelerine sıçrayabilir.

Hamilelikte Diş Ağrısı

Hamile kadınlarda hamilelik döneminin getirdiği fiziksel değişimlere bağlı olarak diş yapısında bozulmalar meydana gelebilir. Bu bozulmalar diş ağrılarına sebep olabilir. Hamileliğin son dönemlerinde görülen diş ağrıları bazı insanlarda gerçekten şiddetini göstermektedir. Hamilelik döneminde diş ağrılarını azaltmak için doktorunuza başvurmanız gerekiyor. Bunun yanında dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanız gerekiyor. Beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. Hamilelik öncesinde diş kontrollerini yapmamız gerekiyor. Hamilelik öncesinde yirmilik diş problemini Çözmeniz gerekiyor. Diş eti ağrısında zamanında tedavi uygulamanız gerekiyor. Eklem problemleriniz varsa gece pilav kullanmanız gerekiyor. Tanal tedavisi yaptıracak olursanız kadın doğum uzmanına başvurmanız gerekiyor.

Çocuklarda Diş Ağrısı Geçirme Yöntemleri

Küçük yaşlarda diş problemleri daha çok olmaktadır. Çünkü çocuklar çok fazla şekerli ürün tüketmektedir. Çocukların diş ağrısını kontrol altına almak için yetişkinlere göre daha cazip yöntemler denemeniz gerekiyor. Evde uygulanacak yöntemlerin dışında doktora giderek çocuklardaki diş ağrısını geçirebilirsiniz.

Altenatif Çözüm Yöntemleri

Karabiber, çörekotu, zerdeçal, sarımsak, karanfil yağı, karanfil, buz, sirkeli veya tuzlu su, diş parçalamak.

Evde Diş Ağrısı Çözüm Yöntemi

Yatarken başını dik tutmak, zerdeçal da su içmek, sarımsak tedavi yöntemi, karanfil veya karanfil yağı kullanmak, bu terapisi yapmak, karbonat ve su, tuzlu ya da sirkeli su gargarası, diş fırçalamak ve bunun yanında diş ipi kullanmak evde dışarda çözüm yöntemleri olarak dikkat çekiyor.

Diş ağrısına doğal tedavi yöntemleri diş ağrısı evde doğal bitkisel tedavi yöntemleri diş ağrısını geçiren şeyler