Diş ağrısına ne iyi gelir? Gece diş ağrısı neden artış gösterir?

TAKİP ET

En dayanılmaz ağrılardan olan diş ağrısı bazı kişilerin korkulu rüyası olarak bilinemktedir. Diş ağrısının özellikle geceleri artış göstermesi herkesin merak ettiği konular arasında yer almaktadır. Şiddetli diş ağrılarına ne iyi gelir araştırmaları ise devam etmektedir. İşte diş ağrısı hakkında detaylar haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

Doktora gitmeden diş ağrısına nasıl müdahale edilir sıklıkla araştırılmaktadır. Diş ağrıları nasıl geçer, tedavi yöntemleri nelerdir sorularına haberimizde yer verdik. Ağız içerisinde bulunan rahatsızlıkların başında diş ağrısı gelmesiyle herkesin korktuğu ağrılar arasında yer almaktadır. Uykudan uyandıran diş ağrılarının neden gece şiddetini arttırdığı ise şu şekilde açıklanmıştır;

Diş ağrısı neden gece olur?
İnsan vücudunda olan ağrılar genellike geceler artış göstermektedir. Hormon değişikliğinin gece olmasıyla ağrılar daha fazla hissedilmektedir. gün ışığının etkisi bu zamanlarda anlaşılmaktadır. Gündüzleri gün ışığı insan vücudunda metobolizmanın artmasında etkisi oldukça fazladır. Bu nedenle ağrılar geceleri daha fazla hissedilmektedir. 

Diş ağrısı için acile gidilir mi?
Diş ağrısı eğer yoğun olarak görülür ve kişileri epey rahatsız ediyorsa acil bir durum oluşabilir. Özellikle o an için bile olmasa sonrası için başka organlara sıçrama riskinin de bulunmasından ötürü diş ağrısı için acile gidilebilir. Bu tamamen kişiye özel bir durumdur.

Diş ağrısından uyuyamıyorum ne yapmalıyım?
Diş ağrısı çeken insanların en büyük sorunu ise gec artış gösterek uyku düzenini bozmasıdır. Bu ağrısının geçmesi için kişiler araştırmalara başlamıştır. Doktora gitmeden önce evde tedavi yapmak isteyen hastalar evde şu yöntemleri yapabilirler;

Tuzlu su ile gargara:Tuz içerisinde bulunanlarda dolayı dezenfektan olarak kullanılmaktadır. Bu nedenle diş ağrılarında tuzlu su yapmak ağrının şiddetini azaltacaktır.

Soğuk kompres: Sadece diş ağrılarında değil gelen ağrılarda sıklıkla kullanılan yöntem soğuk uygulamasıdır. Diş ağrısında da ağrıyan dişin olduğu tarafa soğuk uygulamak iyi gelecektir.

Sarımsak: Sarımsak birçok kişi tarafından sevilmesede doğal antibiyotik etkisi oldukça fazladır. Diş ağrılarında ise ağrıyan dişin üzerine sarımsak koymak etkili çözümdür.

Karanfil: Ağrıyan dişin üzerine karanfil yağı dökmek ya da toz karanfil konulması durumunda diş ağrısının hafiflediğini görebilirsiniz.

Soğan: Soğan doğal antibiyotik olarak bilinmesiyle birçok hastalığa deva olarak da kullanılır. Vücut da bulunan mikrop ve enfeksiyonları azaltıcı özelliği vardır. Bu nedenle diş ağrılarında ortaya çıkan iltihaplarda soğan kullanmak oldukça yararlı olacaktır.

diş ağrısına ne iyi gelir diş ağrısı neden gece artar diş ağrısın doğal yöntemler