Diş tartarlarınızı temizleyecek doğal ve pratik yöntemler!

TAKİP ET

Ağız ve diş bakımı hem sağlık hem de kusursuz bir görünüşün başında yer alıyor. Diş bakımı düzenli olarak yapılmadığında diş taşı olarak bilinen diş tartarları artışa geçer. Bu tartarlardan kurtulmak ve oluşumunu önlemek için bazı kolay ve yöntemler vardır.

Reklam
Reklam

Diş tartarı oluşumu her insanda meydana gelebilecek bir durumdur. Birçok insan oluşan bu tartarlardan şikayetçidir ve dişçiye gitmekten korktuğu veya vakit bulamadığı için bunlarla yaşamak mecburiyetinde kalır. Bu yöntemler sayesinde dişçiyse gitmeden korkulu rüyalarınızdan kurtulma şansını yakalayabilirsiniz. Gelin bu yöntemleri birlikte inceleyelim…

Diş tartarı neden oluşur?

Diş taşları; ağız ve diş bakımının düzenli olarak yapılmadığı zamanlarda bakteri plaklarının birikerek diş ve diş eti aralarında farklı renkte bir tabaka oluşturmasıdır. Sarı, kahve ve siyah renklerde oluşabilir, bu da estetik görüntüyü ortadan kaldırmış olur. Gün içerisinde tüketilen asitli içecekler ve yediğiniz besinler diş tartarları oluşumunu büyük ölçüde etkiler.

Diş taşlarından kurtulmak için bu yöntemleri kullanabilirsiniz.

Limon macunu

2 yemek kaşığı limon,

1 yemek kaşığı karbonat

Yarım yemek kaşığı zeytinyağı

Yukarıda verilenleri 500 ml suyun içerisine ekleyerek ocağa alın ve kaynatın. Ardından oluşan karışımı blenderden geçirin ve bir cam kavanoza doldurun. Elde ettiğiniz karışım ile sabah akşam dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.

Aleovera ile sağlıklı dişler

1 yemek kaşığı aleovera jeli

1 yeme kaşığı limon suyu

1 yemek kaşığı karbonat

Yukarıda verilen malzemeleri karıştırarak elde ettiğiniz karışımı bir kavanoza alın. Macun kıvamında oluşan karışımı bir gün bekleterek daha fazla etkisini görebilirsiniz. Sabah akşam bu karışım ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz.