Diş tedavisi için İngiltere'den Türkiye'ye gelen İngiliz'e şok tedavi

TAKİP ET

İngiltere'den Antalya'ya özel bir hastaneye diş tedavisi için gelen İngiliz vatandaşı Lisa R.'nin beyninde tümör tespit edildi. Ameliyat masraflarını karşılayamayan Lisa R. yakınları tarafından masrafın bir kısmı ödenerek 20 gün sonra İngiltere'ye dönebildi.

Reklam
Reklam

İngiltere'nin Kuzey Batısındaki Consett şehrinde yaşayan 44 yaşındaki Lisa R.’nin beyninde, 23 Haziran'da diş implantı yaptırmak için geldiği Antalya'da tümör ve kanama tespit edilmiş ve acilen ameliyata alınmıştı. Yaşadığı süreci yakından takip eden bir arkadaşı, "Türkiye'ye dişlerini yaptırmak için gittiği hastanede Lisa'nın sanki madde etkisindeymiş gibi davranıyor olması sağlık çalışanlarının dikkatini çekince Lisa başka bir hastaneye gönderiliyor. Hastanede, muayene, kan testi ve MRI taramasından sonra Lisa'da yumruk büyüklüğünde bir beyin tümörü bulunuyor ve daha sonra acilen ameliyat yapılıyor. Lisa, doktorunu çok methetti. Hemşireler ve hastanede çalışan herkesin harika olduğunu söyledi. Daha iyi bir ilgi bekleyemeyeceğini söyledi"” İfadeleriyle süreci anlattı. Lisa da yaşadığı süreci, "Ameliyattan sonra 4 gün yoğun bakıma alındım ve ailem ziyarete geldi. Yoğun bakımda olduğum için her gün yalnızca 1 kişiyi sadece 1 dakika görmeme izin verildi. Sonra 2 hafta boyunca tedavim devam etti.” Diyerek anlattı.

SAĞLIK SİGORTASI MASRAFLARI KARŞILAMADI

Hastaneden taburcu olmak ve İngiltere’ye dönmek isteyen Lisa R. Özel sağlık sigortalarının hastane masraflarını karşılamayı reddetmesi sonucu mahcup oldu. Lisa, sigorta şirketinin ödemeyi kabul etmemesi sonucu ön bir ödeme yapana kadar hastaneden taburcu olamadığını ve kapıda onu bir güvenlik personelinin beklediğini anlatırken "Sanki bir güvenlik kontrolündeymişim gibi hissettim." İfadelerine yer veriyor.

AİLESİ PARAYI ÖDEDİ

Lisa’nın ailesi ve arkadaşları tarafından bulunan parayla hastane masraflarının bir kısmı ödenirken arkadaşı durumu, "İngiltere'ye uçabilmek için hastaneye 15 bin pound ve sonra ek 21 bin pound ödedik. Bunun neden olduğu stres korkunçtu. Ağustos ayı ortasına kadar ödememiz gereken 20 binden fazla bir bakiyemiz daha var. Ve ailenin o sürede bu kadar fazla para bulması mümkün değil. Önümüzdeki birkaç ay içinde para toplamak için çeşitli bağışçılar arıyoruz." diyerek ifade ediyor.