Diş teli temizliğinde kullanılacak yöntemler nelerdir? En etkili ağız temizliği yöntemleri

TAKİP ET

Diş teli ve ağız temizliğinin önemi sanıldığından daha önemlidir. Bu temizliklerin ihmal edilmesi sağlık için önemli sorunlara yol açabilir. Peki diş teli temizliğinde kullanılacak yöntemler nelerdir? İşte en etkili ağız temizliği yöntemleri...

Reklam
Reklam

Dişlerinin daha düzgün bir görünüme kavuşmasını isteyen insanlar bir süre kalacak şekilde diş teli takarak sağlıklı ve düzenli dişlere sahip olurlar. Fakat diş teli takan insanların diş tellerini ve ağızlarını temizlerken diğer insanlardan daha dikkatli olması gerekmektedir. Ağız temizliğini ihmal eden kişilerin dişlerinde ciddi rahatsızlıklar görülebilmektedir. Bu nedenle bir çok insan diş tellerini daha iyi nasıl temizleyebileceklerini öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Peki diş teli temizliğinde kullanılacak yöntemler nelerdir?
Diş Teli Temizliğinde Kullanılacak Yöntemler Nelerdir?

Diş teli takan insanlar her ne kadar sağlıklı ve daha düzgün dişlere kavuşacak olsa da temizlik konusunda ekstra bir sorumluluğun altına girerler. Bu nedenle diş telini temizlerken kullanılacak olan yöntemler kişinin sağlığı için son derece önemlidir. İşte diş teli temizliğinde kullanılacak olan yöntemlerden bazıları:
Özel diş fırçası kullanmak
Dişleri sık fırçalamak
Diş fırçası ve macunu yanında taşımak
Diş fırçalama süresini uzun tutmak
Ara yüz fırçası kullanmak
Diş ipi kullanmak
Özel Diş Fırçası Kullanmak
Diş hekimlerinin önerdiği özel bir diş fırçası kullanmak diş teli olan insanların diş tellerine daha iyi bakım yapmasına yardımcı olmaktadır. Bu özel fırçalar genellikle yumuşak uçlu ve düz fırçalar olarak bilinmektedir. Sert ve aşırı kıllı fırçalar dişe ve diş teline zarar verebilir.
Dişleri Sık Fırçalamak
Diş teli olmayan insanlarda olduğu gibi diş teli olan insanlarda da sık sık diş fırçalamak ağız sağlığı bakımından önemlidir. Diş hekimleri diş teli kullanan kişilerin günde en az 4 defa dişlerini düzgün bir biçimde fırçalamalarını tavsiye ediyor. 
Diş Fırçası ve Macunu Yanında Taşımak
Diş fırçalarını ve macunlarını yanlarında bulundurmaları diş teli takan kişiler için pratiklik anlamında faydalıdır. Dışarıda yemek yiyen ve içecek içen bir kişi yanında bulundurduğu fırça ve macun sayesinde diş tellerini anında temizleyerek daha sağlıklı bir ağız bakımı yapmış olur. 

Diş Fırçalama Süresini Uzun Tutmak
Diş fırçalama süresinin uzun tutulması diş teli sahiplerinin ağızlarındaki bakterilerin temizlenme oranını yükseltmektedir. Uzmanlara göre diş teli takan bir kişi dişlerini en az 2 dakika kadar fırçalamalıdır. Fırçalama işleminin yapılması sırasında yumuşak ve düz bir diş fırçası kullanımı ağız sağlığına daha yararlı olacaktır. 
Ara Yüz Fırçası Kullanmak
Diş tellerini takan insanlar dişlerini fırçalarken ağızlarının bazı bölgelerine daha zor ulaşmaktadırlar. Bunun için diş hekimleri ara yüz fırçalarını tavsiye etmektedir. Ara yüz fırçaları kişinin ağzında ulaşamadığı yerlere daha kolay ulaşmasını sağlar ve daha derinlemesine bir temizlik yapılmasına katkıda bulunur.
Diş İpi Kullanmak
Diş ipi kullanmak diş teli takan insanların ağız bakımında kullandığı yöntemlerden birisidir. Bazı anlarda hiçbir diş fırçasının ulaşamadığı noktalarda diş ipi devreye girer ve en derin noktalarda bulunan artıkların dişlerden temizlenmesine yardımcı olur. 

diş diş teli diş teli bakımı