Discord nedir? Discord nasıl kullanılır? Discord sunucuları nelerdir? Discord sunucu listesi…

TAKİP ET

Teknolojiyle birlikte pek çok alanda yenilikler ortaya çıkmaktadır. Hayat kolaylaştırıcı bu yenilikler pek çok kişinin ilgisini çekmektedir. Bu yeniliklerden biriside Discord'dur. Özellikle oyun oynayan kişiler tarafından tercih edilen Discord sesli bir şekilde sohbet etme fırsatı sağlar. Peki, Discord ücretsiz mi? Discord tehlikeli mi? Discord nasıl kullanılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Reklam
Reklam

Özelikle gençler tarafından kullanılan Discord sesli bir şekilde iletişim kurmayı sağlar. Davet edilerek Discord sunucusuna sahip olan klanlar ile topluluk ve sohbet edilecek ortamları da bulmanız mümkündür. Discord alanında her türlü sunucu görmeniz mümkündür. Grup olarak da konuşulan bu uygulama görüntülü konuşma, ekran paylaşma, mesajlaşma imkanı da sağlar. Peki, Discord ücretsiz mi? Discord nedir? Discord nasıl kullanılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

 

Discord Ücretsiz mi?

Sesli iletişim uygulaması şeklinde kullanılan Discord ilk başta ücretsiz olarak kullanılabilmektedir. Web üzerinden görüşme yapmak için herhangi şekilde ücret ödenmesine gerek yoktur. Fakat alternatifleri arttırmak ve sürekli kullanım sağlayacak şekilde isteğe bağlı ücretli paketinden de faydalanmanız mümkündür. 

Discord sunucusu kullanarak oyun oynama esnasında rakiplerinizle iletişim kurabilirsiniz. Teknolojik gelişmelerden biri olan Discord alanı aslında fark edilmeden birçok oyun platformunda kullanılmaktadır. Özellikle savaş ve benzeri tip oyunlarda rakiplerine yenilmemek için oyun içi sohbetlerin gerekli olduğu bilinmektedir. Bu durumda discord sunucusundan yararlanmak ve ücretsiz şekilde kullanabilmek mümkündür. 

 

Discord Tehlikeli mi?

Discord genellikle oyun oynandığı esnada kullanılmasından dolayı çocuklar ve gençler için önemli bir alandır. Sohbet esnasında neler olabileceği anlık bir durum olmasından dolayı beklenmedik şeyler olabilir.  Çocukların oyun oynadığı sanal oyun platformu içinde gizlilik ve kontrol ayarlarının olmadığı bilinir. Yani kontrol ebeveynlerin değil tamamen oyunu oynamakta olan çocukların elindedir. Oyunun heyecanına kapılan çocukların bu anlamda kontrol sağlaması ise çok zordur. Hatta mümkün olmadığı için ilerde başınıza iş açacak sorunlarla karşılaşmanız mümkün olabilir. 

 

 

Discord Özellikleri Nelerdir?

Discord özellikleri bakımından tercih edilen bir ortamdır. Sohbet etme platformu olarak kullanılan bu uygulama sık sık tercih edilmektedir. 13 yaş üstü herkesin kullanabileceği sistemin özellikleri ise şu şekildedir:

Sesli iletişim kurulmasını sağlaması 

Yazılı iletişimlerde kullanılabilmesi

Ses kanallarında adminler bulunması ve gerekli müdahale söz konusu olduğunda adminlerin bütün yetkilere sahip olması 

En Hızlı DNS Adresleri 

Valorant Oyun Karakterleri

Yukarıda belirtilen özellikler discord kullanımının temel yönü olup sesli iletişim üzerine öne çıkan ve kullanılan ses kanalları olarak belirtilmektedir.

 

Discord Nasıl Kullanılır?

Discord’un nasıl kullanılacağı da merak edilen konular arasında yer almaktadır. Discord kullanımı oldukça basittir. Discord nasıl kullanımı şu şekildedir;

Discord uygulamasını indirme (MacOS-Windows-iPad-iPhone-Android)

İkinci adım indirilen programın kurulup mikrofon, kulaklık vb. ayarlarının yapılması

Otomatik sunucu bulma veya kendi sunucunuzu oluşturma

Arkadaşlarınızı davet etme

Fatih WiFi Şifresi 

Discord kullanmak birçok açıdan tercih edilmektedir. Eğer sadece web üzerinden kullanmak istiyorsanız ücretli kullanmanıza gerek yoktur.

 

Discord Arkadaş Nasıl Eklenir?

Evde olduğumuz bu zamanlarda özellikle çoğu kişi oyunlara yönelmektedir. Bu nedenle de oyun içi sohbetlere yoğun bir ilgi vardır. Keyfi şekilde kullanılan Discord uygulamasında arkadaş eklemek için arkadaşlık isteği gönder kısmına tıklanmalıdır. Metin kutusunun sağ tarafında bulunan mavi buton sayesinde bunu yapabilmeniz mümkündür. Buton tıklanıp talep edilen kişiye arkadaşlık isteği gönderme sonrasında karşı taraf arkadaşlığı kabul edince otomatik olarak arkadaşlık listenize eklenecektir. 

 

Discord Sunucuları

Discord Sunucularını araştıran kişiler için sunucuları listeledik. Arkadaş ekleyerek sohbet edebileceğiniz bu uygulama sayesinde yeni kişilerle tanışma fırsatı da bulmuş olursunuz. Oyun hakkında adrenalini yükselten yazışma ve sohbetler yapabilirsiniz. Farklı sohbet konuları da açarak sohbeti istediğiniz kadar yapabilirsiniz. Çocuklar için hassas bir konu olması nedeniyle mutlaka kontrol altında kullanılması gerektiği bilinir. Çünkü sohbet ortamları her zaman riskli alanlar olup kaçınılmaz sorunlar oluşturabilen yerlerdir.

Simurg Discord Sunucuları

Sunucuya katılmak için: https://discord.com/invite/FBQJEyPtYE

CSGO Türkiye Discord sunucusu

Sunucuya katılmak için: https://discord.com/invite/counterstrike

GIF LINE Discord Sunucuları

Sunucuya katılmak için: https://discord.com/invite/P2SwyfdNfp

İnternette Kalite Topluluğu

Sunucuya katılmak için: https://discord.com/invite/3Gd7mrh6Uh

Flexible

Sunucuya katılmak için: https://discord.com/invite/WdXTbzX

Atlantis

Sunucuya katılmak için: https://discord.gg/EUsxmtJ

Discord Sohbet Sunucuları

Discord sohbet sunucuları listesi şu şekiledir;

GIFLAND – 345.000 üye

Musicians – 226.974 üye

GIF Share – 100.339 üye

GIF CLUB – 173.980 üye

GIF Base – 318.848 üye

Shannara – 69.029 üye

Asgard – 29.762 üye

Mağara – 34.294 üye  

Discord Türk Sunucuları

Discord Türk sunucuları listesi şu şekiledir;

1. NovaClub Discord Sunucusu

Sunucuya katılım linki

http://discord.gg/PC2ucsgV49

2. Harika Girişimci Discord Sunucusu

Sunucuya katılım linki

https://discord.gg/RRMVn94f77

3. Among Us Discord Sunucusu

Sunucuya katılım linki 

https://discord.com/invite/mSUMjNs

4. Atlantis Discord Sunucusu

Sunucuya katılmak için:

discord.gg/EUsxmtJ

5. CSGO Discord Sunucusu

Sunucuya katılım linki

https://discord.com/invite/counterstrike

6. PUBG Mobile Türkiye Discord Sunucusu

Sunucuya katılım linki

discord.com/invite/pubgmtr

discord discord nedir discord sunucuları