Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Yunanistan açıklaması

TAKİP ET

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Yunanistan arasında yaşanan problemlerle ilgili ABD'nin konumunu değerlendirdi.

Reklam
Reklam

Türkiye ve Yunanistan arasında Uzun yıllardan bu yana devam eden siyasi anlaşmazlıkla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan önemini açıklamalar geldi. Osmanlı Devleti döneminde Kıbrıs'ın fethine kadar dayanan problemle ilgili konuşan bakan Çavuşoğlu ABD'nin bu sorundaki konumunu ele aldı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara'da Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Bisera Turkoviç ile bir araya geldi. Ikili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Bakan Çavuşoğlu basın toplantısında Yunanistan ve Türkiye arasındaki sorunlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

YUNANİSTAN VE TÜRKİYE ARASINDAKİ KRİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısında F16 ve Yunanistan ile yapılan görüşmeler hakkında konuştu. Bakan Çavuşoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde denge bozulmaya başladı. ABD’nin bir denge politikası vardı. Kıbrıs’ta Türk kesimi ve Rum kesimi arasındaki denge de bozulmaya başladı. ABD gibi bir müttefikin bu dengeleri gözetmesi lazım.”