Dışişleri Bakanlığı Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı operasyonu reddetti!

TAKİP ET

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri operasyonlar hakkında yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın haksız ve hukuksuz bir eylem yaptığını ve bunu durdurması gerektiğini belirterek bu operasyonunda kabul edilemez bulunduğu kaydedildi.

Reklam
Reklam

Rusya tarafının Ukrayna'nın doğu bölgesinden başlattığı askeri harekat sonrası Rus askerleri sabah saatlerinden itibaren havadan, denizden ve karadan Ukrayna topraklarına girmeye başladı. Yaşanan bu gelişmeler sonrası Türkiye Dışişleri Bakanlığı ise yazılı bir açıklama yaparak Rusya Federasyonu'nun Ukrayna'ya karşı başlattığı bu operasyonu haksız ve hukuksuz olarak nitelendirdi.



Bakanlık kanalından yapılan yazılı açıklamada Rusya'nın bu eylemlerini bir an önce durdurması konusunda çağrıda bulunulurken açıklamada yapılan askeri operasyonların kabul edilemez bulunduğunu belirterek 'reddediyoruz' ifadeleri kullanıldı.



Açıklamada ayrıca, Ukrayna'nın siyasi birliği ile birlikte egemenlik ve toprak bütünlüğüne olan desteklerinde devam edeceği bilgisine yer verildi.

 

Dışişleri Bakanlığı rusya ukrayna savaşı rusya ukrayna açıklaması