DİSK'in 2022 asgari ücret talebi ne kadar? DİSK asgari ücret talebini açıkladı

TAKİP ET

Son günlerde gündem de yer alan asgari ücret haberleri sıklıkla araştırılmaya başlandı. Yapılan açıklamalar üzerine 2022 asgari ücretin ne kadar olacağı merak konusu oldu. DİSK asgari ücret talebi ne kadar olacak? sorusunun yanıtı haberimizde yer almaktadır

Reklam
Reklam

2022 asgari ücretine dair DİSK Yönetim Kurulu adına Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, Genişletilmiş Başkanlar Kurulu öncesinde Genel-İş Genel Merkezinde bir basın toplantısı düzenledi. Bu basın toplantısında Arzu Çerkezoğlu DİSK’in asgari ücret talebini belirtti. Arzu Çerkezoğlu açıklamalarında “Gerek yoksulluk sınırı gerek gıda fiyatları artışı ve gerekse ekonomik büyüme dikkate alındığında 2022 yılında asgari ücreti en az net 5.200 TL olmalıdır.” ifadelerine yer vererek asgari ücret taleplerini belirtti.
Yapılan açıklama
Asgari ücret olarak adlandırılan maaş türünde sadece işçi kesimi değil birçok vatandaşın ücreti ele alınmaktadır. Bilindiği üzere asgari ücret herkesin derdi oldu. Yabancı para birimleri artış gösterirken TL’nin değer kaybetmesi ülke olarak gerilemeye neden olunmaktadır.
Asgari ücret ülkemizde ücretlerin alt sınırı olmaktan çıkmış ve son yıllarda giderek ortalama ücret haline gelmeye başlamıştır. Avrupa ülkeleri içinde asgari ücret civarında ücretle çalışanların oranının en yüksek olduğu ülke Türkiye’dir.
Başkan Arzu Çerkezoğlu, bütün ücretlere 1.000 TL iyileştirilme yapılmalı. Vergi ve primler sağlanmalı ki vatandaşa moral olsun. Bu işlemlerin yapılması için Hazine Bakanlığından destek verilmelidir diyen Çerkezoğlu açıklamalarda gündemi değiştirdi.
5 Bin 200 TL talebi
Yapılan araştırmalar üzerine Türkiye de yoksulluk sınırı ve gıda fiyatlarına yansıyan artış nedeniyle birçok kişi zorluk çekmektedir. Ekonomi de yaşanan zorluklar nedeniyle 2022 yılında belirlenecek asgari ücretin 5.200 TL olması gerektiği söylenmektedir.
 

di̇sk asgari ücret talebi 2022 asgari ücret di̇sk