Disney+'ın yeni dizisi Hawkeye konusu nedir? Konusu ve yorumu

TAKİP ET

Birçok kişinin Marvel serisinde sık sık gördüğü lakin diğer karakterler kadar yakından tanımadığı Hawkeye şimdi kendini daha yakından tanıtmaya hazırlanıyor. Disnet+'ta yayınlanacak olan Hawkeye'nin konusu nedir? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Hawkeye adlı dizinin konusunu, içeriğini ve oyuncularını merak edenler için bu yazımızda sizlere Hawkeye'den bahsettik. Konusundan oyuncularına, yorumlarından IMDb puanına, fragmanından kaç bölüm olduğuna kadar tüm bilgileri paylaştık. İşte konuya ilişkin detaylar...
“Hawkeye, sizlere farklı bir Noel yaşatacak.”
Birçok insana Marvel karakterlerini sorsak ve en sevileninden bahsetmelerini istesek birçok kişi başarılı oyuncu Jeremy Renner’ın canlandırdığı Hawkey’den söz etmeyecektir. Bunun nedenlerinden biri Renner’ın içeriklerin çoğunda geride kalan duruşu ve kurgusal anlamda diğer karakterlere oranlar çıta atlatamayışıdır. Diğer karakterler gibi tanrısal bir güce sahip olmaması da bu nedenler arasına girebilir.
Lakin Disney+ ve Marvel Studios’un ortak yapımı ile 24 Kasım tarihinde Hawkeye, izleyici ile buluşacak. Jeremy Renner’ın duruşunu, diğer karakterlere nazaran da az olan görüntüsünü ortaya çıkarak olan film yayında. Marvel efsanesi hız kesmeden yeni entrikaları ile izleyici karşısına çıkacak.
Hawkeye dizisinin konusu
Hawkeye, 2012 senesinde yenilmezlerin savaşı ya da New York savaşı oalrak nitelendirilen ve koca bir şehrin son anda kurtarılması ile sonlanan aksiyon ve gürültünün oldukça fazla olduğu bir sahne ile başlamaktadır. Başarılı oyuncu Jeremy Renner’ın canlandırdığı Clint Barton yani Hawkeye bu hikayede kahraman duruşu ile karşımıza çıkıyor. Bir yandan şehir yok olmaktan kurtulurken öbür yandan ise Kate adında küçük bir kız doğuyor. Bu doğumun ekrana yansıtılmasının nedeni ise Kate’in babasının savaş sırasında ölmesi oluyor. Ve küçük kız annesinden ok ve yay isteyerek savaşçı ruhunu gözler önüne seriyor.
Kate, yıllar içinde çeşitli eğitimler alarak, kara kuşağa geçmiş ve okçuluk alanında da epey bir başarı elde etmiştir. Kate’in annesi Elanor ise yeni nişanlısı Jack Duquesne ile mutlu mesut bir hayat sürdürmektedir. Bu esnada Hawkeye ise noel arefesini çocuklarla geçirmek için eski karakterini emekli etmektedir. Bu emeklilik, kendisinin seneler önce kullandığı kostüm ile sokaklarda yaramaz insanları alt etmeye çalışan birinin görene kadar sürer. Tahmin ettiğiniz gibi o kostümlü kişi Kate’tir. Dolayısıyla eski Hawkeye ve yeni Hawkeye bir araya gelmeye hazırdır. Bu ikili şehri kötü adamlardan kurtaracaktır. Dizi, şuan için yalnızca iki bölümü ile izleyici karşısına çıktı. Oldukça aksiyon dolu olan dizide inanamayacağınız şeyler yaşamaya hazır olun. Bakalım bu ikili suçlulara karşı mücadele edebilecek mi? En önemlisi de Barton Noel’e ailesinin yanına yetişebilecek mi? Genel olarak baktığımızda diziye 10 üzerinden 7 verebiliriz.
IMDb puanı ise 8,4.
Dizinin oyuncuları ve karakterleri

Jeremy Renner – Clint Barton

Hailee Steinfeld – Kate Bishop

Tony Dalton – Jack Duquesne

Vera Farmiga – Eleanor Bishop

Linda Cardellini – Laura Barton

Alaqua Cox – Maya Lopez

Aleks Paunovic – Ivan

Fra Fee – Kazi

Ava Russo – Lila Barton

Piotr Adamczyk – Tomas

Clayton English – Grills ve diğer.

Hawkeye dizi konusu Hawkeye oyuncuları Hawkeye