Diyabet için en iyi içeceklerin listesi

TAKİP ET

Önlenebilir olmasına rağmen, diyabet her yıl ülkede milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir hastalıktır. Altta yatan neden, sahip olduğunuz diyabet tipine bağlı olsa da, hepsinin ortak bir faktörü vardır: kanınızda aşırı şekere yol açabilir. Kanınızda çok fazla şeker bulunması ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Reklam
Reklam

Bununla birlikte, diyabetinizi izlemenin, hatta önlemenin yolları vardır. Yaşam tarzı alışkanlıklarınızı değiştirmek, ne yiyip içtiğinizi izlemek önemli bir rol oynayabilir. Diyabet için en iyi içeceklerin belirlenmesine yardımcı olmak üzere Tıbbi Uzmanlar Kurulumuzun üyesi ve MS, RD, LD'den Molly Hembree ile konuştuk. İşte diyabet için en iyi içecekler listesi…

SU

Önerilen günlük su miktarını aldığınızdan emin olmak her zaman önemlidir ve neden doğru miktarda su almanız gerektiğine dair sonsuz nedenler listesi uzar. Hembree, "Su her zaman en iyi içecek önerisi olarak öne çıkacak ve diyabet bir istisna değil" diyor. Hembree ayrıca suyun sizi sulu tutmak için bir numaralı şey olduğunu ve sıvı alımını artırmak isteyen diyabetli insanlar için ideal bir içecek olduğunu öne sürüyor.

ŞEKERSİZ ÇAY

Buzlu çay, özellikle sıcak bir yaz gününde çok ferahlatıcı olabilir. Soğuk bir bardağın tadı kadar güzel bir püf noktası var: İçine hiçbir şey koyamazsınız. Çayı olduğu gibi içmelisiniz - şekersiz. Hembree, "Çayı şekersiz içtiğinizden veya düşük kalorili bir içecek için gerekirse biraz stevia kullandığınızdan emin olun" diyor. Hembree'ye göre, çayın bir başka yararı da , enerji içecekleri veya kahve ile karşılaştırıldığında kafein içeriğinin genellikle daha düşük olmasıdır. Böylece gece boyunca uyanık kalma endişesi duymadan gün boyunca içebilirsiniz.

SİYAH KAFEİNSİZ KAHVE

Çaydaki düşük kafein içeriğine benzer şekilde, içeceğe hiçbir katkı maddesi olmadan kafeinsiz kahve içebilirsiniz. Hembree, "Kahve, şeker hastaları için harika bir haber olan kan şekerlerini stabilize etme üzerindeki olası etkisi için araştırılmıştır" diyor. "Kahvenin kan şekerini düşürdüğünü veya diyabeti önlediğini kesin olarak söylemek için henüz yeterince bilgimiz olmasa da, şekersiz veya kafeinsiz kahve diyabet için güvenli bir bahistir."

HAFİF MEYVE SUYU

Tüm meyve suları yüksek miktarda şeker içermez, bu nedenle şeker hastalığında bile meyve suyu içme seçenekleri vardır! Hembree, "Bir porsiyonu 50 kaloriden az olan bir meyve suyu alın, bu da porsiyon başına en fazla 13 gram şeker bulunduğu anlamına gelir" diye açıklıyor ve ideal olarak ilave şeker içermeyen %100 seyreltilmiş bir meyve suyu seçmeniz gerektiğini de sözlerine ekliyor. Kan şekeri seviyenizi daha fazla kontrol altında tutmak için meyve suyunuzu bir protein kaynağı, sağlıklı yağ veya yüksek lifli yiyeceklerle eşleştirin!

MEYVELİ SMOOTHİE

Çok fazla şeker içermeyen ferahlatıcı ve tatlı bir şeye mi ihtiyacınız var? Smoothies mükemmel bir seçenektir. Hembree, "Smoothyler meyve, sebze, az yağlı süt/süt içermeyen sütü ve hatta protein tozu veya fındık/fındık yağı gibi proteinleri karıştırmak için müthiş bir fırsattır" diyor. Ayrıca, Hembree, meyveli smoothie'lerin yaklaşık 30 gram karbonhidrat, yaklaşık 200-300 kalori olması ve bu bileşenlerin iyi bir dengesi kullanılarak yapılması durumunda diyabetli biri için mükemmel bir atıştırmalık olabileceğini belirtiyor.