Diyanet'in yeni genelgesiyle camilerde saflar yeniden sıklaşıyor!

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan bir kararla birlikte camilerde cemaatlerin saf düzenine izin verilmiyordu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan son genelgeyle camilerdeki saflar yeniden sıklaşmaya başlayacak.

Reklam
Reklam

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Diyanet İşler Başkanı Ali Erbaş'ın imzasını taşıyan bir genelge 81 ile gönderildi. Genelgede, camilerde cemaatin arasında daha önceden alınan saf tutma kararının kaldırıldığı yer aldı.



Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamından yaklaşık 1,5 yıl önce alınan bir kararda camilerde cemaatlerin arasında sıkı saf düzenine izin verilmiyordu. Diyanet, hazırladığı bir genelge ile bu uygulamaya artık son verdi.

81 ile gönderilen genelgede Kovid-19 salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların sağlığını korumak amaçlı 13 Mart 2020 tarihinde tüm cami ve mescitlerde gerekli tedbirler alındığı ve gerek din görevlileri gerek se vatandaşlar tarafından da karar gereken hassasiyetin gösterildiği belirtildi. 



Kış aylarının gelmesiyle birlikte açık alanlarda namaz kılma imkanın kalmaması ve aynı zamanda ülke genelinde 18 yaş ve üzeri nüfusun büyük oranda aşılanması, ayrıca toplum genelinde salgın tedbirlerine riayet etmeleri konusuna alışkanlık kazanmış olmasının göz önünde bulundurularak yeni bir düzenleme yapılması kararı alındığının aktarıldığı genelgede, temizlik ve maske kurallarına uyulması kaydıyla cami ve mescitlerde cemaat ile kılınan farz namazların eskisi gibi normal saf düzenine göre gerçekleştirileceği bildirildi.

diyanet işleri başkanlığı genelge cami saf tutma