Diyanet İşleri 2022 imam alımı olacak mı? İmam ataması yapılacak mı?

TAKİP ET

İmam Hatip ya da İlahiyat mezunları Diyanet İşleri'ne yapılan alımları yakından takip ediyor. Peki Diyanet İşleri 2022 imam alımı olacak mı? İmam ataması yapılacak mı? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Ülkemizde İmam Hatip Lisesi ya da İlahiyat Fakültesinden mezun olan kişiler Diyanet İşlerine yapılacak atamaları yakından takip ediyor. Bu okullardan mezun olan kişilerin en önemli istihdam alanı olan Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlı 81 ildeki camiler İmam alacak mı sorusuna yanıt aranıyor. Camilere alınacak İmam sayısındaki beklenti bu yıl oldukça yüksek. İşte konuya ilişkin detaylar...
2022 KPSS sonrası imam alımı
Son yapılan KPSS’nin ardından birkaç kez İmam Hatip alımları yapıldı. Son olarak ise Kasım ayında Diyanet tarafından alımı açıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın belirlediği şartlar kapsamında İmam Hatip ya da İlahiyat Fakültesi mezunları kadrolara yerleşmek için gün sayıyor. Birçok meslek grubunda olduğu gibi İmamlarda dört gözle atamayı bekliyorlar. Bu doğrultuda ilgili bölümlerden mezun olan kişiler camilere imam alımının ne zaman yapılacağını ve bunun yanı sıra kaç kişi atanacağını araştırıyor. Biz de bu haberimizde konuyla yakından ilgilenenler için bilgi verdik. 
Son yapılan alımlarda sonra 2022 KPSS için yapılacak olan alımlar merakla bekleniyor. Birçok kişi İmam alımlarının oldukça yüksek olacağını düşünüyor. Bunun yanı sıra 2022 KPSS öncesinde de sürpriz bir alım gerçekleşebilir. Lakin bu konuya ilişkin Diyanet tarafından henüz bir bilgi aktarılmadı.
İmam alımı için KPSSP124-123 ve 122 puan türlerinden yeterli puan alınması gerekecek. Dolayısı ile imam adaylarının bir sonraki KPSS sınavında bu puanlar üstüne durması avantajlarına olacaktır.
İmam alımı başvuru şartları nelerdir?
- Yapılacak olan alımları başvuru yapmak isteyen kişilerin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan şartlara uyması gerekmektedir. Bu şartlar şunlardır:
- Alımlara başvuracak kişinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesindeki şartları taşıması gerekmektedir.
- Başvuruda bulunacak kişi Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde yer alan ortak nitelik şartını taşımalıdır.
- Unvan grupları kapsamında 20.10.2020 tarihi itibariyle tabloda belirtilmiş olan öğrenim durumuna sahip olması gerekmektedir.
- Halihazırda başkanlıkta kadrolu ya da sözleşmeli olarak çalışılmaması gerekmektedir.
- 2018 yılı KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123; ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almalıdır. 
Tüm bunların yanı sıra adaylar yalnızca bir unvan grubu için sınava müracaat edebilir.
Sözleşmeli bir pozisyonda görev yapmakta iken Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esasların Ek 1 inci maddesinde istisna edilenler hariç olmak üzere, sözleşmenin feshi sebebiyle görevinden ayrılanlardan sözleşmelerinin fesih tarihinden itibaren 1 yıl geçmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir. Bu hususun sonradan anlaşılması halinde yerleştirmeleri yapılmış olsa dahi sözleşmeleri iptal edilecektir.

Diyanet İşleri Başkanlığı imam alımı imam ataması yapılacak mı