Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Korkumuzdan yeni makam aracı alamıyoruz!

TAKİP ET

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, kullandığı makam aracının şuan 11 yaşında olduğunu ve sürekli arıza yaptığını söyleyerek 'Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz' diye konuştu.

Reklam
Reklam

Youtube'da yayın yapan Zanka TV'de yayınlanan bir programa katılan Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, programda yaptığı açıklamalarda Diyanet İşlerine ve başkanı Ali Erbaş'a yüklenmişti. Aracının fiyatını sorduğu Erbaş'a ayrıca 500 tane salonu olduğunu ve 5 yıldızlı, 7 yıldızlı otellerde müftülerle toplantı yaptığını söyleyerek müsrif olduğu yönünde söylemlerde bulunmuştu.


Hakkında yapılan eleştiriler karşısında bir açıklama yapan Ali Erbaş ise, makam arabası konusunda söylenenlerin yanlış olduğunu söyledi. 6 yıl önce Diyanet’e yeni bir araç verildiğini fakat dönemin başkanı Mehmet Görmez Hoca'nın gelen tepkilerden rahatsız olduğu için makam aracını ger gönderdiğini ve eski arabasına binmeye devam ettiğini belirten Ali Erbaş, o araca şuan kendisinin bindiğini ve aracın sürekli arıza yapmasına rağmen korkularında yeni araç alamadıklarını ifade etti.


Daha Diyanet İşleri Başkanı olarak görevde olan Mehmet Görmez, o dönemde başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan tarafında hediye edilen milyonluk zırhlı Mercedes aracı nedeniyle tüm tepkileri üzerine çekmiş ve aracı Erdoğan'a tekrar geri göndermişti.

 

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş makam aracı yeni makam aracı