Diyanet İşleri Başkanı'ndan doktorlar için "Öldürmez misin" diyen imam hakkında açıklama

TAKİP ET

Konya Şehir Hastanesi'nde görevli doktor Ekrem Karakaya'nın öldürülmesi sağlıkta şiddetin ne denli arttığının adeta bir kanıtı olmuş, doktorlar greve gitmişti. Bir imam ise Cuma hutbesinde doktorların yaptığı eylemi eleştirirken "Öldürmez misin" gibi cümleler kurunca sosyal medyanın da gündemine oturmuştu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada o imamla ilgili Diyanet İşleri Başkanı'nı hemen aradığını söylemişti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da konu hakkında ilk kez konuştu.

Reklam
Reklam

Konya’da doktor Ekrem Karakaya'nın hastanede görevi başında öldürülmesinin ardından doktorlar greve gitmişti. Doktorların eylem yapmasına sinirlenen Konya Kayalar Camisi’nin imamı Ahmet Gür ise Cuma hutbesinden doktorları hedef alarak “sen olsan öldürmez misin” ifadelerini kullanmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konu ile ilgili yaptığı açıklamada hemen Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ı aradığını söylemişti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan da o imamla ilgili açıklama geldi.

İmam açığa alındı

Konya’da doktor Ekrem Karakaya'nın hastanede görevi başında öldürülmesinin ardından doktorlar, can güvenliklerinin sağlanması için grev yapmıştı. Konya Kayalar Camisi’nin imamı Ahmet Gür ise can güvenliklerinin sağlanması için greve giden doktorları hedef alarak akıllara zarar ifadeler kullanmıştı. O imam, bu açıklamaların hemen ardından açığa alındı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan açıklama

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Türkiye’de yaşanan olayları hac ibadeti sırasında öğrendi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın telefonu ile olaydan haberdar olan Ali Erbaş, “Konya'daki olay bizi çok üzdü. Cuma günü minberden oldukça üzücü ve minbere yakışmayan bir konuşma yapan imam ile ilgili aynı gün soruşturma başlattık. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki gereği neyse yapılacaktır.” Dedi.