Diyarbakır'da çevik kuvvete bombalı saldırıda gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi

TAKİP ET

Diyarbakır'da çevik kuvvet minibüsünün geçtiği sırada bombalı araçla düzenlenen saldırıda 8 polis memuru ve bir sivil hafif yaralanmıştı. Saldırının ardından gözaltına alınan 17 şüpheliden 9'u bugün adliyeye sevk edildi.

Reklam
Reklam

16 Aralık günü sabah saatlerinde Diyarbakır Mardin karayolunda canlı hayvan borsasında görevli Çevik Kuvvet personelini Taşıyan minibüsün geçişi sırasında bombalı araçla saldırı yapılmıştı. Saldırıda 8 polis memuru ve bir sivil hafif yaralanmıştı. Yaralı polisler ve sivil vatandaş Hastanede yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Saldırının ise kiralık araçla gerçekleştirildiği tespit edildi.

Saldırıyı düzenleyen şüpheli yakalandı

Polis ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda olay yerine aracı fark eden 24 yaşındaki F.A. ve onu taksiyle götüren kişi Lice ilçesinde yakalanarak gözaltına alındı.

Operasyonun ardından 3 şüpheli daha gözaltına alınırken yürütülen soruşturma kapsamında saldırı İle bağlantılı oldukları iddia edilen toplam kişi sayısı 17'ye yükseldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada saldırıyı gerçekleştiren 24 yaşındaki şüphelinin olayı aracı olay yerine getirdiği ve bombayı bıraktığını kabul ettiğini şüphelinin kardeşinin 2024 yılında terör örgütünde iken Güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildiğini söyledi.

8 şüpheli serbest bırakıldı

İl Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 17 şüphelinin sorgusu gerçekleştirildi. Emniyette yapılan sorgularının ardından 8 şüpheli serbest kaldı. Yoğun güvenlik önlemleri altında 9 şüphelinin ise bu sabah saatlerinde adliyeye götürüldüğü öğrenildi.