Diyarbakır'da karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden 13 yaşındaki çocuk hamile çıktı

TAKİP ET

Diyarbakır'da 13 yaşındaki Suriyeli kız çocuğu karın ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hamile çıktı. Kız çocuğunun geçtiğimiz yıl imam nikahı ile evlendirildiği öğrenilirken babası ise kendini "Suriye'de evlilik yaşı olmadığı için bunun Türkiye'de yasak olduğunu da bilmiyordum" şeklinde savundu.

Reklam
Reklam

Diyarbakır'da Bismil Devlet Hastanesi acil servisine götürülen ve geçici koruma statüsünde sığınmacı olduğu öğrenilen Suriye uyruklu 13 yaşındaki kız çocuğunun muayenesinde 37 haftalık hamile olduğu anlaşıldı. Doktorlar durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.

1 yıl önce imam nikahı ile evlendirilmiş

Polis tarafından ifadesi alınan küçük kız 1 yıl önce ailesinin kendisini imam nikahı ile evlendiğini söyledi. Polis ekipleri bunun üzerine kızın babasını gözaltına aldı. Gözaltına alınan Baba verdiği ifadede kendileri gibi Suriyeli mülteci olan biriyle kızını evlendirdiğini belirterek Türkiye'de evlilik yaş sınırı olduğunu aynı zamanda suç olduğunu bilmediklerini söyledi.

Kendini böyle savundu

13 yaşındaki kız çocuğunun evlendiği 24 yaşındaki şahıs da gözaltına alındı. Şahıs ifadesinde şu ifadeleri kullandı;  “Evlendiğimizde fiziksel görünümüne göre 16 yaşında biliyordum, gerçek yaşını bilmiyordum. Suriye'de evlilik yaşı olmadığı için bunun Türkiye'de yasak olduğunu da bilmiyordum. Sorun olacağını bilseydim böyle bir evlilik yapmazdım” ifadelerini kullandı.

30 yıl hapis cezası isteniyor

Küçük kız da verdiği ifadesinde kendi rızası ile evlendiğini belirterek şikayetçi olmadığını söyledi. Ancak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada 15 yaş altı çocuğun rızası aranmayacak o belirtilerek hem baba hem de küçük kızın evlendiği kişi hakkında 30’ar yıl hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.