Diyarbakır'da kayıp kadının cinayete kurban gittiği anlaşıldı

TAKİP ET

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 2 yıl önce ortadan kaybolan ve hakkında kayıp ihbarı bulunan üç çocuk annesi Yasemin Demir'in cinayete kurban gittiği anlaşıldı. Kayıp kadının bulunması için Cinayet Büro Amirliği bünyesinde kurulan özel ekip yaptıkları çalışmalar sonucunda genç kadının arazide toprağa gömülü cesedine ulaştı.

Reklam
Reklam

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 9 Aralık 2020 tarihinde ortadan kaybolan ve bir daha da kendisinden haber alınamayan 3 çocuk annesi Yasemin Demir'in Ailesi polise başvuru yaparak kayıp ilanında bulunmuştu. Talihsiz kadının 2 yıldan bu yana bulunamaması üzerine İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından özel bir ekip kurularak araştırma başlatıldı. Aile bireylerinin ifadesine başvururken 2021 yılında uyuşturucu madde ticareti yapmak suçundan tutuklanan ve Silivri Cezaevi'nde bulunan eşinin Avukat eşliğinde bir kez daha ifadesi alındı.

Görümcesi cinayeti itiraf etti

Ancak kayıp Kadının eşinin çelişkili ifadeleri ve şüpheli tavırları nedeniyle polis ekipleri soruşturmayı genişletti. yeniden aile bireylerinin ifadesine başvururken yapılan görüşmeler sırasında görümce M.D., Yasemin Demir'in öldürüldüğünü itiraf ederek tehdit edildiği için kimseye bir şey söylemediğini söyledi.

Cesedi arazide gömülü bulundu

Görümcenin itirafı üzerine harekete geçen polis ekipleri yapılan yer tespitinin ardından kayıp kadının cesedini bir arazide gömülü olarak buldu. Cinayetle ilgili olarak hapisten tahliye olan R.D. ve ağabeyleri M.D. ve M.A.D. gözaltına alındı.