Diyetinize hemen kabak çekirdeği eklemek için 4 neden

TAKİP ET

2022 ve hayatımızdaki her şeyin sağlıklı olmasına izin verdiğimiz bir sır değil ve müteakip bir sonuç, tek yön biletle süper gıdaların girişi oldu. Süper yiyeceklerden bahsetmişken, son zamanlarda en sıcak yiyecekler olarak ortaya çıkan 'tohumların' geniş dünyasını görmezden gelmek imkansız.

Reklam
Reklam

Çorbalardan salatalara, sandviçlerden smoothie'lere (kasıtsız bir aliterasyon girişimi) - chia tohumları, keten tohumları ve bunların benzerleri sağlık tutkunları tarafından her öğüne eklenir. Konuyla ilgili örnek: kabak çekirdeği - balkabağının veya balkabağının iç kısmından elde edilir ve sözde çok besin açısından zengindir. Bunun yeterli olmadığını biliyoruz; İşte bu yüzden onu diyetinize dahil etmelisiniz - en azından bir şekilde.

Kabak Çekirdeğinin Sağlık İçin Faydaları

Bir Kamyon Yükü Besin İçerir

Tamam, bunun sizin için sürpriz olmadığını biliyoruz ama bizi bir dinleyin; bu tohumların sandığınızdan daha fazlasını sunuyor. “Kabak çekirdeğinin sağlığa birçok faydası vardır. Bize magnezyum, çinko, lif, önemli kalitede sağlıklı yağlar sağlayan ve iltihaplanmayı azaltan değerli besinler ve antioksidanlar ile doludurlar” diyor Fitness ve Beslenme Bilimcisi, Food Darzee Kurucu Ortağı Dr Siddhant Bhargava. “Ayrıca tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri seviyelerinin düşürülmesine de yardımcı oluyor” diye ekliyor. Besinlere erişimi kolaylaştırmayı kim istemez ki? Ve bu tohumlar kesinlikle yardımcı olur.

Uyku Kalitesini İyileştirir

Hayır, bunları tıkınırcasına tüketmek bir bebeğin saniyeler içinde uykusuna eşittir demek istemiyoruz, ancak bunları günlük diyetinize dahil etmek kesinlikle yardımcı olabilir. “Uyumakta zorluk çekiyorsanız, yatmadan önce kabak çekirdeği tüketmeyi düşünün. Bunlar, uykuyu teşvik eden bir amino asit olan doğal bir triptofan kaynağıdır. Gerekli miktarda triptofan alabilmek için vücudumuzun 200 gram kabak çekirdeğine ihtiyacı vardır. Ayrıca, bu tohumlarda bulunan çinko, triptofanı serotonine dönüştürür ve bu da uyku döngüsünü düzenleyen bir hormon olan melatonine dönüşür” diye açıklıyor Dr Bhargava.

Cilt ve Saç Sağlığını Artırır

“Kabak çekirdeği saçın yanı sıra cilt için de faydalı olabilir. Saç büyümesine yol açan bir amino asit olan cucurbitacin adlı bir bileşik içerir. Ek olarak, güçlü ve parlak saçların korunmasına yardımcı olan başka besinler de vardır. E vitamini ve karotenoidler gibi antioksidanlar açısından zengin olan Kabak çekirdeği, cildinizdeki elastikiyeti korumak için kolajeni de uyarır” diyor Dr Bhargava. Yani, kek güzellik faydaları için de puan veriyor.

Kilo Yönetimine Yardımcı Olur

Dr Bhargava, “Kabak çekirdeği tüketmenin sağlıklı kilo kaybı ve bakımı ile sonuçlanabileceğini gösteren destekleyici kanıtlar var” diyor. Ancak yapılmaması gerekenleri açıklayarak, “Ancak, enerji açısından yoğun oldukları için miktara dikkat etmek önemlidir. Eklenen yağ, kalori ve sodyum alımını en aza indirmek için çiğ, tuzsuz tohumlar seçilmelidir.” Kabak çekirdeği kalorisi yüksek olsa da protein açısından da zengindir. Bu nedenle, miktarlarınızı dikkatli bir şekilde sabitleyin.

Diyetinize Eklemenin En İyi Yolu Nedir?

“Kabak çekirdeği, sağlıklı yaşam tarzınızı tamamlayan harika bir atıştırmalıktır. Bu lezzetli tohumları yemek için en iyi zaman sabahları veya öğün aralarında atıştırmalıktır. Çıtır çıtır ve lezzetli kabak çekirdeklerini günlük salatalarınıza dahil edin, kavrulmuş çekirdekleri atıştırmalık olarak da yiyebilirsiniz ya da en sağlıklı yollardan biri de onları pişirme tarifinize dahil etmektir, lezzet ve çıtır çıtır yemeğinizin lezzetini yükseltecektir.” Dr Bhargava'yı önerir.