Dodurga seçim sonuçlarında Ak Partinin aldığı oy olay oldu!

TAKİP ET

Çankırı'nın Orta ilçesine Bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimlerin sonuçları belli oldu. Ak Parti'nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı, kesin olmayan sonuçlara göre seçimi kazanırken, aldığı oy ise sosyal medyada olay yarattı.

Reklam
Reklam

Çankırı’da Dodurga beldesi 8 yılın ardından yeniden belde statüsüne geçerken seçim heyecanı dün yaşandı. Son olarak 2009 yılında belediye başkanını Seçen halk yeniden Sandığa gitti. 13 yılın ardından yapılan başkanlık seçiminde 1411 kayıtlı seçmen oy kullandı. 6 sandıkta kullanılan oylar akşam saatlerinde sayılırken AK Parti'nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı kesin olmayan sonuçlara göre seçimleri kazandı Ve Belediye Başkan seçildi. Dodurga'da ak partinin aldığı oy oranı ise sosyal medyada olay yarattı.

AK Parti'nin adayı kazandı

Dodurga beldesinde 4111 kayıtlı seçmen oy kullanırken Yapılan sayımlar sonucunda AK Parti'nin adayı Hasan Hüseyin Kaşıkçı 979 oy, demokrasi ve Atılım Partisi'nden aday olan Şerafettin Kaplan 23 oy, yeniden Refah Partisi'nden aday olan Hakan Kuşçu 47 oy, Saadet Partisi'nden aday olan İbrahim Çolak 16 oy, memleket Partisi'nden aday olan Osman dede 22 oy, Türkiye Değişim Partisi'nden aday olan Kamil Erdoğdu 14 oy, Adalet Partisi'nden aday olan Emine Yayla 24 oy aldı. Demokratik Sol partiden aday olan Namık Kaya ise hiç oy alamadı.

AK Parti'nin oy oranı şaşırttı

Dodurga seçimlerinde AK Parti adayı yüzde 87,02 oy oranı alarak seçimleri kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da seçim sonuçları sonrasında sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak Dodurga Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Kaşıkçı'yı tebrik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yazdığı mesajda "Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesinde yapılan seçimleri açık ara farkla, yüzde 87,02 ile kazanan AK Partimizi ve Cumhur İttifakı’mızı tebrik ediyor, sonuçların beldemize hayırlı olmasını diliyorum. Tüm Dodurga halkına selam ve muhabbetlerimi iletiyorum." ifadelerini kullandı.