Doğal gaz krizi kapıda! Tesisini kapatan Shell korkutan senaryoyu duyurdu

TAKİP ET

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle Avrupa ülkelerini büyük bir doğalgaz krizi bekliyor. Geçtiğimiz günlerde en büyük tesislerinden birini kapatan Shell, doğal gazın karneyle verilebileceğini söyledi.

Reklam
Reklam

Dünyanın en büyük enerji şirketlerinden Shell, geçtiğimiz günlerde yaşanan anlaşmazlık nedeniyle tesisini kapatmıştı. Bugün de Royal Dutch Shell'in üst yöneticisi Ben van Beurden, kış aylarında Avrupa’yı bekleyen doğal gaz kriziyle ilgili korkutan açıklamalarda bulundu. Avrupa Birliği (AB) ülkelerini uyaran Beurden, bu kış doğalgazın karne ile verilebileceğini dile getirdi.

Rusya Ukrayna savaşı krizi getirdi

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşla birlikte Avrupa ülkeleri Moskova’yı hedef alan söylemlerde bulunmuş ve bir çok ülke de yaptırım kararı almıştı. Rusya ise bunun karşılığında ruble ile ödeme yapmayan ülkelere doğalgaz vermeyeceğini duyurmuştu. Daha kış ayları gelmeden bir çok Avrupa ülkesinde doğalgaz krizi baş gösterdi.

Doğalgaz karneyle verilebilir

Rusya’nın kararlı tutumu karşısında Avrupa ülkeleri de çaresiz kaldı. Alman İşverenler Sendikası Başkanı Rainer Dulger, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Rusya’nın doğalgazı tamamen kesmesi durumunda eşi benzeri görülmemiş bir kriz olacağını söylemişti. Royal Dutch Shell'in üst yöneticisi Ben van Beurden ise yaptığı açıklamada krizin ayak seslerinin gelmeye başladığını belirtirken özellikle Avrupa Birliği ülkelerinin kış aylarında gazı karneyle almak zorunda kalabileceğini dile getirdi.