Doğalgaz desteği başvurusu ne zaman başlayacak? 2022 E-Devlet doğalgaz desteği başvurusu

TAKİP ET

Maddi durumu yetersiz olan kişiler doğalgaz yardımına nasıl başvuru yapılacağını öğrenmeye çalışıyor. Konu hakkında en çok 2022 E-Devlet doğalgaz desteği başvurusu terimleri yazılıyor. Peki doğalgaz desteği başvurusu ne zaman başlayacak? Cevabını haberimizde bulabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Türkiye’de artan doğalgaz fiyatları sebebiyle geliri oldukça düşük olan vatandaşların doğalgaz kullanması iyiden iyiye zorlaştı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı doğalgaz yardımına başvuru yapmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlar başvurunun nasıl yapıldığını öğrenmek için arama motorlarını meşgul ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ise söz konusu doğalgaz yardımı hakkında önemli bazı açıklamalar yaptı. E-Devlet üzerinden doğalgaz yardımına başvuru yapılabildiğini ifade eden Bakan Yanık başvuruların ne zaman başlayacağı hakkında da bilgi verdi. Peki doğalgaz desteği başvurusu ne zaman başlayacak?
Doğalgaz Desteği Başvurusu Ne Zaman Başlayacak?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık doğalgaz yardımı başvurularının Şubat 2022 ayının ortalarına doğru başlayacağını açıkladı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesine veya E-Devlet sistemi üzerinden başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler. 
Söz konusu doğalgaz yardımı tutarını açıklayan Bakan Derya Yanık 2022 yılında ilk kez verilecek olan doğalgaz yardımının 450 TL - 1150 TL arasında değişeceğini açıkladı. Yapılacak yardımın toplamda 3 milyar TL’yi bulacağını söyleyen Bakan Yanık yaklaşık 4 milyon haneye doğalgaz yardımının ulaştırılacağını sözlerine ekledi. Verilecek doğalgaz yardımın başvuru yapan kişilerin ekonomik şartlarına göre sağlanacağı ifade ediliyor. 
Doğalgaz Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?
Doğalgaz desteğine başvuru yapmak isteyen vatandaşların ilk olarak E-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. E-Devlet şifresi bulunmayan vatandaşlar en yakın PTT şubesinden 2 TL karşılığında E-Devlet şifrelerini alabilirler. E-Devlet şifrelerini kaybedenler ise yine PTT şubelerine giderek 4 TL karşılığında yeni şifrelerine sahip olabilirler.  T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifresiyle giriş yapılmasının ardından sistemin ana sayfasında yer alan arama boşluğuna ‘’Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu’’ yazılmalıdır. Ardından çıkan ekranın alt kısmında yer alan kutucuğun onaylanır ve ‘’Devam Et’’ butonuna tıklanır. Son olarak ise çıkan ekrandaki kişisel bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulmasının ardından başvuru işlemleri tamamlanır. 
Gerekli şartları sağlayan ve doğalgaz yardımı almaya hak kazanan vatandaşların doğalgaz ödemelerin PTT kartlarına yatırılacaktır. PTT kartına sahip olmayan kendilerine en yakın PTT şubesine giderek PTT kartlarına sahip olabilirler. 
E-Devlet sistemine giriş yapmak için tıklayınız

doğalgaz doğalgaz desteği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık E-Devlet ödeme