Doğalgaz destek miktarı belli oldu! Doğalgaz başvurusu nasıl yapılır? Kimlere verilecek?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daha önceden duyurusunu yaptığı doğalgaz fatura desteği yardımıyla ilgili miktarlar belli oldu. Yaklaşık 4 milyon hane halkına verilecek olan yardımın 450-1150 lira arasında olduğu bildirildi Peki, doğalgaz başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz desteği kimlere verilecek? İşte detaylar..

Reklam
Reklam

İhtiyaç sahipleri tarafından merakla beklenen doğalgaz desteği ile ilgili miktarın ne kadar olduğu sorusunun yanıtı belli oldu. Doğrudan ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırılacak ve iki taksit halinde verilmesi planlanan tutarların  450-1150 lira arasında olacağını söylenirken bu yardımlardan yaklaşık 4 milyon hane halkının yaralanacağı bildirildi.


Söz konusu desteğe ilişkin bir açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz yardımı kapsamında her hane başına yıllık olarak 450 ila 1150 TL arasında bir destek sağlamayı hedeflediklerini belirterek, ödemelerim ilk taksitini Mart ayında ikinci taksitini de Ekim ayında yapacaklarını söyledi. 



DOĞALGAZ DESTEĞİ İÇİN BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyen ihtiyaç sahipleri e-Devlet sistemi üzerinden yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığı ile başvuru yapabilecekler. Devletin öngördüğü destek yardım miktarı hak sahibi olan kişinin PTT kartına yatırılacak. Bedeli alan kişi faturasını PTT'ye götürecek ve kendisi için yatırılan parayla ödemesini geri alabilecek.

doğalgaz destek miktarı doğalgaz yardımı doğalgaz yardım başvurusu e devlet