Doğalgaz fatura yardımı başvurusu ne zaman yapılacak? Doğalgaz fatura desteği alma şartları neler?

TAKİP ET

Son günlerde doğalgaza gelen zamlar sonrası ihtiyaç sahipleri yardımların ne zaman geleceğini araştırmaya başladı. Kömür yardımının yanı sıra artık doğalgaz yardımı yapılacağı da duyuruldu. Doğalgaz yardımı için milyonlarca evin bekleyişte olduğu bilinmektedir. Doğalgaz yardım başvurusu başladı mı, ne zaman başlayacak? Doğalgaz yardımından kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan doğalgaz yardımı ihtiyaç sahiplerin yüzünü güldürdü. Bunun üzerine doğalgaz yardım başvurusu başladı mı, ne zaman başlayacak soruları internet üzerinden araştırılmaya başladı. Doğalgaz desteği ne kadar? Doğalgaz yardımı hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır 

Doğalgaz desteğinde son durum 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, vatandaşlara yapılacak olan doğal gaz desteğine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık, “Programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde çalışmamız gerekiyor. İnşallah mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz” dedi.

Doğalgaz yardımı nedir? 

İhtiyaç sahiplerine birçok konuda destek verilmeye devam ederken bunlara bir diğeri eklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğalgaz yardım açıklaması üzerine detaylar belli oldu. ''2021 yılında vatandaşlarımız lehine doğalgazda 80 milyar, elektrikte 20 milyar, akaryakıtta 65 milyar liralık kamu adına fedakarlık yaptık Vatandaşlarımızın cebinden çıkacak 165 milyar lirayı kamu kaynaklarından karşıladık. Kamunun vatandaşlarımıza desteği sürmektedir. Vatandaşlarımıza yapılan kömür yardımlarının yeni yıl ile birlikte, altını şimdi çiziyorum, doğalgaz faturası desteği olarak da verilebileceğinin haberini sizlerle paylaşmak istiyorum.'' ifadelerini kullandı. 

Doğalgaz desteği başvurusu ne zaman, nasıl yapılır? 

Doğalgaz yardımının açıklanması üzerine ihtiyaç sahipleri desteğin ne zaman verileceğini araştırmaya başladı. Evinde doğalgaz kullanan kişiler kota miktarı olarak ona göre doğalgaz yardım yapılacağı açıklandı. Doğalgaz destekleri ise PTT aracılığıyla verilecektir. 

doğalgaz desteği başvurusu doğalgaz desteği ne kadar doğalgaz destek başvurusu ne zama