Doğalgaz fatura yardımı kimlere, ne zaman verilecek? 2022 Doğalgaz fatura desteği başvurusu nasıl yapılır, ne kadar ödenecek?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğalgaz yardımı açıklamaları vatandaşların yüzünü güldürdü. Yapılan açıklamalardan sonra doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler bu yardım nasıl yararlanabileceklerini araştırmaya başladı. Doğalgaz yardımı kimlere, ne zaman verilecek? 2022 Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne kadar ödenecek? Soruları merak ediliyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Reklam
Reklam

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada vatandaşlara doğalgaz yardımı yapılacağını söyledi. Bunun üzerine pek çok kişi bu yardımın kimlere nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Artan fiyatlar birçok kişinin cebini yakmaktadır. Yapılan bu açıklama ile birçok vatandaşın yüzü güldü. Doğalgaz yardımı kimlere, ne zaman verilecek? 2022 Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne kadar ödenecek? Soruları merak ediliyor. İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

DOĞALGAZ YARDIMI DESTEĞİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? 

Yüzleri güldüren açıklamaların ardından pek çok vatandaş bu imkandan nasıl yararlanılacağını merak etmeye başladı. Bunun üzerine açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’tan geldi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ''Sağladığımız kömür yardımı kadar doğal gaz desteği sağlamış olacağız. Evinde doğal gaz kullanıyorsa kota miktar olarak ona göre doğal gaz ücretine yardımcı olacağız.” şeklinde konuştu. Normal şartlarda diğer sosyal yardım ödemelerinde PTT aracılığıyla ya da kart dağıtarak yardımda bulunduklarını ifade eden Bakan Yanık, fatura sistemi olmasından dolayı ödemeler için ödeme noktalarıyla anlaşılabileceğini söyledi. Derya Yanık sözlerine şu şekilde devam etti: “Faturayı biz mi öderiz ya da ödemeleri için biz mi vatandaşlara yatırırız daha netleşmedi. Ama biz bu hizmeti vatandaşımıza ulaştıracağız." 

DOĞALGAZ YARDIMI DESTEĞİ NE ZAMAN, KİMLERE VERİLECEK? 

Yapılan doğalgaz yardımının kimlere yapılacağı da merak edilen bir diğer konudur. Yapılan açıklama sonrası birçok vatandaş bu konuyu araştırmaya başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık bu konuya da açıklık getirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Programımız hemen hemen şekillendi. Üzerinde çalışmamız gerekiyor. İnşallah mart ayı gibi vatandaşlarımıza ödemeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı. Isınma yardımı yapılan bir grup olduğunu söyleyen Bakan Yanık, her yerde kömür kullanımı olmadığını aktardı. Derya Yanık, “Hem çevre temizliği açısından hem de vatandaşlara katkısı açısından doğal gaz desteğinde çalışıyoruz inşallah." dedi.

2022 doğalgaz yardımı desteği 2022 doğalgaz yardımı desteği kimlere yapılacak 2022 doğalgaz yardımı desteğine nasıl başvuru yapılır 2022 doğalgaz yardımı desteği ne zaman verilecek