Doğalgaz faturalarına borsa ve kadro yükü zammı eklenecek!

TAKİP ET

Doğal gaz faturaları üzerinden vatandaşı ödediği şirket temsil ve ağırlama gibi masraflar çıkarılırken şimdi d firmaların borsa ve kadro masraflarının faturalara yansıtılacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

İlk olarak elektrik faturalarından kaldırılan temsil, ağırlama, reklam ve bağış gibi giderler daha sonra doğalgaz faturalarından da kaldırılarak vatandaşı bir nebze de olsa rahatlatmışlardı. Fakat şimdi de doğalgaz şirketlerinin kullanıcılarına borsa ve kadro yükünden  ortaya çıkan gizli bir zam bindirildiği konuşuluyor.


EPDK’nın dağıtım konusuna ilişkin düzenlemesine üzerine ortaya atılan iddialarda doğalgaz dağıtım şirketlerinin borsada halka açılan hisseleri ile birlikte sayaç okuma ve faturalandırma gibi gerçekleştirdiği hizmetleri taşeron firmaların yerine kendi kadrolu işçisiyle abonelerin faturalarına bu bedelleri yansıtacağı belirtildi. Ayrıca bu iddiaların içerisinde milyonlarca doğalgaz abonesine borsada kayıtlı veya kendi personeli ile faaliyet gösteren şirketlere daha da yüklü bir doğalgaz faturası yıkılacağı ifade edildi.



Diğer taraftan yeni kararla birlikte sıkıştırılmış (CNG) veya sıvılaştırılmış (LNG) doğalgazın dışarıdan pahalı alarak maliyeti faturalara yansıtamayan şirketlerde oluşan zararların bir bölümünün de vatandaşların faturalarına eklenerek karşılanacağı öne sürülürken dağıtım şirketlerine büyük avantajlar sağlayan söz konusu değişikliklerle şirketlerin doğalgaz faturaları payları artarken vatandaşların faturaları da aynı oranda kabaracak.

doğalgaz borsa zammı yeni zam