Doğalgaz faturasını ödeyemeyen vatandaşlara PTT desteği! Yardım çağrılarını duyan devlet harekete geçti!

TAKİP ET

Faturalara gelen zamlardan sonra faturasını ödeyemeyen vatandaşlar devletten destek istedi. Vatandaşın yardım çağrılarını duyan devlet 4 milyon haneye doğalgaz faturaları için destek verecek. Doğalgaz faturasını ödeyemeyen vatandaşlara PTT'den verilecek olan destek Şubat ayında başlayacak.

Reklam
Reklam

Faturalara gelen zamlardan sonra faturasını ödeyemeyen vatandaşlar devletten destek istedi. Vatandaşın yardım çağrılarını duyan devlet 4 milyon haneye doğalgaz faturaları için destek verecek. Doğalgaz faturasını ödeyemeyen vatandaşlara PTT’den verilecek olan destek Şubat ayında başlayacak. Isınma yardımı başlığı altında 1.8 milyon aileye kömür desteği veren devlet ısınma yardımlarını genişletmeye devam etmektedir. Isınma yardımı başlığı altında verilen destek kapsamında doğalgaz faturasını ödeyemeyen ihtiyaç sahibi ailelere destek verilecek. Destekten yararlanmak için başvurular Şubat ayının ikinci yarısında yapılmaya başlayacak. Başvurular e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na gidilerek yapılabilir. 

Doğalgaz desteğinden kimler yararlanabilecek?
Doğalgaz desteğinden yararlanabilmek için gelir şartlarına bakılması gerekir. Kömür yardımında evdeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3’te 1’inden (1.417) az olup olmadığına bakılmaktadır. Yani evde 4 kişi varsa ve eve giren para 5 bin 670 TL'nin altındaysa, kömür yardımı yapılıyor. Doğalgaz için de bu kriterin geçerli olup olmayacağı önümüzdeki günlerde netleşecektir. 

Doğalgaz destek ödemeleri ne zaman başlayacak, kaç TL yatırılacak?
Doğalgaz faturasını ödeyemeyen vatandaşlara devlet tarafından verilecek olan destek 6 aylık kış dönemini kapsamaktadır. Taksit ödemeleri mart ve ekim aylarında olmak üzere iki eşit taksit ile yapılacaktır. Ödemeler hak sahibi olan kişinin PTT Kartı’na yatırılacaktır. Kişi faturasını götürerek PTT’de bulunan hakkıyla ödemesini geri alabilecektir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada ısıl haritaya göre değişen şekilde hane başına ödeme yapılacaktır. Çünkü Erzurum’da ısınma ihtiyacıyla Ege’de ısınma ihtiyacı aynı değildir bunun için hane başına 450 TL ile Bin 150 TL arasında destek verilecektir. Buna göre yıllık 3 milyar TL’ye yakın destek öngörülmektedir. 

Doğalgaz Doğalgaz faturası Doğalgaz yardımı Doğalgaz faturasını ödeyemeyenlere yardım