Doğalgaz krizi Almanlara soba yaktırdı

TAKİP ET

Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşın devam etmesi ve bir yandan da Rusya'nın Avrupa ülkelerine giden doğalgaz vanalarını kapatması Almanya'da krize sebep oldu. Doğalgaz fiyatlarının iki katına yükseldiği ülkede Almanlar sobalara yönelmeye başladı.

Reklam
Reklam

Rusya'nın Avrupa'ya giden doğalgaz vanalarını süresiz olarak kapatması birçok Avrupa ülkesinde krize sebep oldu. Artan enerji fiyatları nedeniyle Almanlar yavaş yavaş soba günlerine Geri dönmeye başladı. Ülkede doğalgaz fiyatları iki katına çıkarken birçok Alman eski adetlerine geri dönüyor.

Kış için odun toplamaya başladılar

Ailesiyle birlikte artık soba kullanmaya başladıklarını söyleyen Bir Alman vatandaşı, "Şu anda alternatif ısıtma sistemlerinin giderek daha popüler hale geldiğini söyleyebilirim. Bu da giderek büyüyen bir kaynak olan oduna geri dönmek anlamına da geliyor. Dolayısıyla bunun bir alternatif olabileceğini düşünüyorum." dedi.

Ancak ülkede odun arzında da azalma olmaya başlaması ile birlikte insanlar evlerinin yakınında bulunan orman ve konulara yönelmeye başladı. Şimdiden ormana gidip evlerini ısıtmak için odun kesen insanlar var. Alman vatandaşları bu krizin ne zamana kadar süreceğini öğrenmek istiyor.