Doğalgaz ve kömür desteğine nasıl başvurulur? Doğalgaz ve kömür desteği nedir?

TAKİP ET

Maddi yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara kömür ve doğalgaz yardımı yapılmaktadır. Vatandaşlar, kömür ve doğalgaz yardımının nasıl yapıldığını araştırmaktadır. Doğalgaz ve kömür desteğine nasıl başvurulur? Bu haberimizde doğalgaz ve kömür desteğiyle ilgili merak edilen detayları sizler için derledik. İşte merak edilen detaylar...

Reklam
Reklam

Doğalgaz kömür desteğine nasıl başvurulur? Küresel enerji fiyatlarındaki artışa rağmen, ülke konut doğalgaz fiyatlarını artırmadı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, vatandaşların kullandığı doğalgazın dörtte üçünü devletin ödediğini açıkladı. Peki, doğalgaz kömür destekleme başvurusu kime ne zaman yapılacak?

Doğlagaz desteği 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı DeryaYanık, 21 Nisan 2021 tarihi itibarıyla Bakanlığın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak ikiye ayrıldığını hatırlattı. Bu tarihten sonraki 8 ayın Covid-19 salgınına denk geldiğini hatırlatan Yanık, "Türkiye pandemi sürecini iyi kontrol etti. Çalışan ve işverenlere ücretsiz tıbbi destek ve finansal destek sağlayarak" dedi. Derya Yanık, sosyal hizmetler açısından engellilerin, yaşlıların, kadınların ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bakan, yeni yılın ihtiyaç sahiplerine yakıt yardımı sağlamaya devam edeceğini söyledi:"Bu durumda ısınma yardımı  olarak kömür yardımı yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu yıl 1,8 milyar liralık kömür yardımı yaptık. Bu yardımları desteklemek için bir süre daha doğalgaz vermeye devam edeceğiz. Dolayısıyla sadece Kömür değil, doğalgaz desteği de var. Doğalgaz yardımı da ısınma yardımı kapsamında” dedi.

Kömür ve elektrik yardımı 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık,  doğalgaz ve kömür yardımı başvurularının nasıl yapılacağını anlattı. Yardımların da herkes gibi sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ve e-devlet üzerinden sağlanacağını ifade etti. Enerji Bakanı Fatih Dönmez, "Bin metreküp doğalgazın fiyatı 1.500 ABD dolarına ulaştı. On kat arttı. Ancak bu maliyetler vatandaşa yansıtılmıyor. Elektriğin maliyeti yansıtılmıyor, yüzde 32'si. doğal gazla üretiliyor bu destek BOTAŞ'ın bilançosunu olumsuz etkiledi.Bakiye finansmandan aktarıldı.Düşük gelirli vatandaşlarımızın elektrik tüketimini de ödedik.150 kwh'a kadar sosyal yardım sağladık.2 milyon Bu yardımdan 400 bin hane aile yararlanıyor. Aile başına 68 ile 137 lira arasında bir destekten bahsediyoruz. Bu devam edecek" dedi.

Doğalgaz yardımı Kömür yardımı Doğalgaz yardımı başvurusu