Doğalgaz yardım başvuru şartları nelerdir? 2022 doğalgaz yardımı ödeme tarihleri

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahiplerine doğalgaz yardımı yapacağının açıklamasının ardından internet üzerinden 2022 doğalgaz yardımı ödeme tarihleri, doğalgaz yardımı başvurusu, doğalgaz yardımı başvuru şartları gibi terimler araştırılmaya başlandı. Peki doğalgaz yardım başvuru şartları nelerdir? İşte cevabı...

Reklam
Reklam

Türkiye’de artan doğalgaz fiyatları sebebiyle bir çok hanede doğalgaz neredeyse hiç kullanılmıyor. Öyle ki vatandaş tasarruf yapmaya çalışsa da yüksek fiyatlı doğalgaz faturalarını ödemekten kurtulamıyorlar. Fakat bazı insanlar ekonomik şartları el vermediği için bu faturalarını ödeyemiyor ve günlerce soğukta kalmak zorunda kalıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamasında ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara 450 TL - 1150 TL arasında doğalgaz yardımı yapacağını açıkladı. Bakan Yakın’ın bu açıklamasıyla birlikte doğalgaz yardımı başvuru şartları ve doğalgaz yardımı ödeme tarihleri hakkında daha fazla bilgiye ulaşmak isteyen vatandaşlar arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki doğalgaz yardımı başvuru şartları nelerdir?
Doğalgaz Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahiplerine verdiği doğalgaz yardımına başvuru yapmak isteyenler ihtiyaç sahibi olduğunu kanıtlayacak belgelerle birlikte kendilerine en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na veya internet üzerinden E-Devlet’e giriş yapabilirler.
2022 Doğalgaz Yardımı Ödeme Tarihleri 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamasında doğalgaz yardımı kapsamında yaklaşık 4 milyon haneye 3 milyar TL civarında bir ödeme yapılacağını söyledi. Geriye dönük ödemelerin yapılmayacağını ifade eden Bakan Yanık doğalgaz yardımı ödemelerinin Mart ve Ekim aylarında yapılacağını kaydetti.

doğalgaz yardımı doğalgaz yardımı başvuru Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Derya Yanık