Doğalgaz yardımı başvurusu nasıl yapılmaktadır? E-Devlet üzerinden doğalgaz başvurusu

TAKİP ET

Doğalgaz yardımına ilişkin yapılan açıklamaların ardından vatandaşlar bu yardıma nasıl başvuracaklarını araştırmaya başladı. Peki doğalgaz yardım başvurusu nasıl yapılır? İşte konuya ilişkin detaylar...

Reklam
Reklam

Yapılan son açıklamalar kapsamında ihtiyaç sahiplerine doğalgaz yardımı yapılacağı belirtilmiştir. Isınma desteği ile ilgili bu konuda açıklama yapan Yanık, şu sözleri dile getirdi:

“Isınma desteği almaya hakkı olan vatandaşlarımızın bir kısmı bunu kömür olarak kullanıyordu. Bunun bir kısmı da doğalgaz olarak ısınma desteğinden yararlanmak istedi. Bunu sağlayabileceğimizi fark ettik. Enerji Bakanlığı ile çalışmalara başladık. Şubat ayının ikinci yarısında başvuruları alacağız, mart ayının ikinci yarısında da destek ödemelerini yapacağız”

Yanık, yaptığı açıklamalarda başvuruların tamamının e-devlet üzerinden yapılabileceğini belirtirken şu ifadelerle konuya değindi:

“E-Devlet kullanmayan, kaydı olmayan vatandaşlarımız sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile kendilerine en yakın sosyal hizmet merkezlerine müracaat ettiklerinde gerekli yönlendirmeleri yapılıyor”

Bakan Yanık, ayrıca ödemelerin PTT kart üzerinden yapılacağını belirtti. Bu konuya ilişkin ise vatandaşlara bilgileri şu ifadelerle verdi:

“Kişi faturasını götürerek PTT’deki hakkıyla ödemesini yapmış olacak. Rakamlar da hemen hemen netleşti. Isı haritasına göre hane başına ödeme yapacağız. Erzurum’daki bir ısınma ihtiyacıyla Ege’deki bir ısınma ihtiyacı aynı değil. Bu yüzden tamamen teknik, bilimsel ısı harita çalışıldı. Yılın kış dönemine denk gelen yılın 6 ayına dönük bir haritalama yapıldı.”

Bakan Yanık, bölgelere göre ev başına yıllık 450 lira ile 1550 lira arasında destek verileceğini belirtirken şu ifadeleri kullandı:

“Ödemeleri mart ve ekim aylarında yapıyoruz. Hedefimiz 4 milyon haneye ulaşmak. Kömürün 2 katından fazla bir destek vermeyi istiyoruz. Senelik 3 milyar liralık bir destek öngörüyoruz.

Doğalgaz yardımı ne kadar?

Yapılan açıklamalar kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kriterlerine uyan 4 milyon haneye verilecek olan yardım yıllık 450 TL ile 1500 TL arasında değişiklik gösterecek.

Doğalgaz yardımından kimler faydalanabiliyor?

Doğalgaz yardımından faydalanabilmek için kişilerin ihtiyaç sahibi olması gerekiyor. Bunun yanı sıra doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe ya da beldede oturan ve doğalgaz aboneliği olan herkesin destekten faydalanabileceğiniz belirten Bakan Yanık, yaptığı açıklamalarda doğalgaz tüketim desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan evlere vereceğini de belirtmişti.

doğalgaz doğalgaz yardım başvurusu e devlet